Miha Štamcar, 04.10.2019 ob 12:49

Na odprtem mednarodnem prvenstvu Slovenije za mlajše kategorije so se po prvih dveh tekmovalnih dneh najbolj izkazale slovenske mladinke, ki so ekipni del končale na prvem mestu. V finalu so s 3:2 ugnale združeno ekipo Češke in Hongkonga, z dvema zmagama se je izkazala Katarina Stražar, eno pa je dodala še Lea Paulin. Preostale slovenske ekipe se niso prebile do glavnega žreba.

V predtekmovanju je prva slovenska ekipa v postavi Katarina Stražar, Lea Paulin in Lara Opeka prvo mesto, največ težav pa ji je povzročila prav združena ekipa Češke in Hongkonga, ki so jo premagale s 3:2. Druga slovenska mladinska ekipa (Tjaša Novak, Ana Kovačec, Nuša Kadiš) je z eno zmago proti združeni ekipi Hrvaške in Slovenije (Blažka Harkai, Manca Paljk) v svoji skupini osvojila tretje mesto, združena hrvaška in slovenska ekipa pa je bila četrta. V polfinalu jim je na drugi strani mize stala združena ekipa Bolgarije in Srbije, ki je v svojih vrstah imela nepremagljivo Reko Bezeg, zato pa so Katarina Stražar, Lea Paulin in Lara Opeka vsaka dodale po eno zmago za končno zmago s 3:2. Ker je v drugem polfinalu združena ekipa Češke in Hongkonga tudi prišla do zmage, sta se ekipi še enkrat pomerili v velikem finalu. Spet je bila s 3:2 boljša slovenska zasedba, tokrat je dvakrat slavila Stražarjeva, eno zmago v odločilnem petem dvoboju pa je dodala še Paulinova.

Vse tri slovenske mladinske ekipe so v svojih skupinah končale v ozadju. Prva ekipa (Matija Novel, Aljaž Godec, Mitja Omerzel) je bila zelo blizu zmage proti Hrvaški, v tem dvoboju je izgubila z 2:3, tako kot tudi druga ekipa (Žiga Žigon, Domen Zupančič, Luka Stražišar) proti Češki, medtem ko je bila tretja ekipa (Aljaž Goltnik, Mihael Kocjančič, Jure Smodiš) najbližje zmagi proti združeni ekipi Črne gore in Romunije.

Prva slovenska ekipa kadetinj (Sara Tokič, Tina Cafuta) je morala priznati premoč Slovaški in Južni Koreji 2, druga ekipa (Kim Kastelic, Lara Belaj) je bila nemočna proti Južni Koreji 1 in združeni ekipi Srbije in BiH, tretja ekipa (Polona Horvat, Enya Moltara) pa je do ene posamične zmage prišla v dvoboju s Hrvaško.

Tekmovanje na Otočcu se nadaljuje s posamičnimi dvoboji in igrami dvojic v vseh štirih kategorijah.