V organizaciji NTK Savinja je v Grižah danes potekal prvi TOP 8 za mlajše kadete in kadetinje. Na izredno izenačenem turnirju je v prvi skupini med mlajšimi kadeti prvo mesto osvojil Miha Podobnik (Logatec), ki je zbral 13 točk, kolikor sta jih imela tudi drugouvrščeni Aleks Ušaj (Letrika) in tretjeuvrščeni Aljaž Bobek (Interdiskont). Napeto in izenačeno je bilo tudi med mlajšimi kadetinjami, kjer se je prvega mesta veselila Kiara Šegula (CarinthiaWinds), druga je bila prav tako z enim porazom Tina Cafuta (Muta), tretja pa Polona Horvat (Interdiskont).

Miha Podobnik, ki si je pred slabima dvema mesecema na državnem prvenstvu na Otočcu z Brinom Vovkom Petrovskim (Savinja) delil tretje mesto, je v Grižah v svojem prvem dvoboju moral priznati premoč Aleksu Ušaju, ki je zmagal s 3:2. Na vseh drugih dvobojih je bil mladi Logatčan uspešen, medtem ko je Ušaj, ki je na Otočcu s tekmovanjem končal v drugem krogu, z 2:3 izgubil proti aktualnemu državnemu prvaku Aljažu Bobku. V zadnjem krogu prve skupine je Bobek proti Podobniku že povedel z 2:0 v nizih, a se enajstletni Podobnik ni predal, dobil preostale tri nize in se zaradi najboljšega razmerja v točkah (276:191) veselil prvega mesta. Z zmago je tudi prevzel vodstvo na obnovljeni jakostni lestvici. Drugi je bil Ušaj (317:277), tretji pa Bobek (276:240).

Tudi v boju za četrto mesto so bili trije igralci, ki so turnir končali s tremi zmagami in štirimi porazi, in Blaž Lapajne (Muta), ki je bil četrti, Brin Vovk Petrovski, ki je bil peti, s šestim mestom pa se je moral zadovoljiti Jure Kraker (Muta). Z eno zmago je bil sedmi David Grad, brez nje pa je na osmem mestu ostal Matic Čopar (Savinja).

V drugi skupini sta s šestimi zmagami in porazom tekmovanje končala Luka Jokić (Mengeš), ki je bil prvi in Bor Klešnik (Vesna) na drugem mestu, tretji je bil z dvema porazoma Alin Lesnik (Muta). Najboljši trije v tretji skupini so bili Andraž Kramar (Mengeš) in Jan Kromar (Mengeš) s šestimi zmagami in porazom, en poraz več pa je imel na tretjem mestu Jure Zlodej (Vesna).

Kiara Šegula, ki s svojimi igrami v letošnji sezoni navdušuje tudi v Avstriji, kjer igra za CarinthiaWinds, v soboto je z ekipo iz Gradca na zaključnem turnirju v Welsu osvojila tretje mesto v prvi avstrijski članski bundesligi, je svoj edini dvoboj izgubila proti Poloni Horvat (Inerdiskont), vendar to zanjo ni bilo usodno v boju za prvo mesto. V odločilni tekmi je namreč premagala do tedaj neporaženo Tino Cafuto (Muta), ki se je prav tako z enim porazom morala zadovoljiti z drugim mestom. Z dvema porazoma je bila tretja Polona Horvat, medtem ko se je morala aktualna državna prvakinja Sara Tokič s tremi porazi zadovoljiti s četrtim mestom. Peta je bila s porazom več Lara Belaj, finalistka državnega prvenstva na Otočcu, šesta z enakim izkupičkom Enyja Moltara (Kajuh Slovan), sedma z eno zmago Kim Kastelic (Krka), osma pa Eva Horvat (Sobota).

V drugi skupini je bila najboljša Maja Belaj (Kidričevo) s šestimi zmagami, drugega mesta se je s petimi veselila Lana Slatinšek (ŠD SU), tretja pa je bila s štirimi zmagami Nika Pandev. Edina, ki je turnir v Grižah končala brez poraza je bila Neža Pogačar Žun (Mengeš) v tretji skupini, v kateri je bila z enim porazom druga Ana Leskovšek (Savinja), z dvema porazoma pa je bila tretja Nika Uršič (B2).

Izidi 1. TOP 8 v Grižah:

Mlajši kadeti

Mlajše kadetinje