Miha Štamcar, 23.07.2018 ob 20:20

Predzadnji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci so se od tekmovanja poslovili vsi slovenski predstavniki. Mladinki Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta v osmini finala naleteli na Kitajki Jing Ning in Qiantai Chen, ki nastopata za Azerbajdžan in po dobrem odporu v prvem nizu morali priznati premoč nasprotnicama. V osmini finala je izgubil tudi Mitja Omerzel, ki je v igri dvojic z Latvijcem Danielsom Kogansom izgubil proti Francozoma Myshaalu Sabhiju in Fabiu Rakotoarimanani. Od nadaljnjega tekmovanja so se poslovili tudi slovenski predstavniki v tolažilni skupini.

Neverjetno smolo sta v žrebu imeli najboljši slovenski mladinki Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, saj sta v osmini finala na nasprotni strani mize imeli za nasprotnici Kitajki Ningovo in Chenovo, ki sta z Azerbajdžankami osvojili naslov ekipnih evropskih prvakinj. V prvem nizu sta nudili več kot dostojen odpor, ubranili sta štiri zaključne žogice, nato sami imeli eno za vodstvo z 1:0 v nizih, na koncu pa sta Kitajski izkoristili svojo peto. Po izgubljenem nizu Vovkova in Stražarjeva nista več prišli do svoje igre, Kitajki pa sta se v nadaljevanju evropskega prvenstva uvrstili v polfinale. Končni izid je bil 3:0 (15, 4, 5) za reprezentantki Azerbajdžana.

Brez pravih možnosti za uvrstitev med osem najboljših dvojic v kadetski konkurenci je bil tudi Mitja Omerzel, ki je v paru s Kogansom izgubil proti francoski dvojici Sabhi/Rakotoarimamana z 0:3 (-2, -4, -6). Tudi Francoza bosta v torek igrala v polfinalu.

V tolažilni skupini je najdlje prišel kadet Žiga Žigon, ki se je potem, ko je Italijan Conrad Puli predal svoj dvoboj, uvrstil v četrtfinale. V njem je bil zanj usoden Pulijev rojak Tommaso Giovannetti, ki je zmagal s 3:0. V osmini finala se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil Taj Lavrič, ki je proti Portugalcu Goncalu Gomesu izgubil v petem nizu, prav tako pa je v osmini finala izgubila mladinka Lea Paulin, ki jo je s 3:0 premagala Veronika Menko iz Madžarske.