V osmini finala mladinskega svetovnega prvenstva, ki se odvija v Bendigu, je edina slovenska predstavnica, Aleksandra Vovk, v paru z Belgijcem Laurensom Devosom, morala priznati premoč kitajski dvojici Heyi Yu in Tianyi Qian. Kitajca sta zmagala s 3:0 (7, 3, 9), Aleksandra Vovk pa je s tem končala s tekmovanjem v Avstraliji, kjer je prikazala nekaj odličnih iger.

Qianova, trenutno drugouvrščena mladinka na svetovni lestvici in Yu, ki je na desetem mestu, nista dovolila nikakršnega presenečenja. Že v prvem nizu sta potrdila svojo premoč, ki je še bolj prišla do veljave v drugem nizu, v tretjem pa sta Vovkova in Devos nudila več kot dostojen odpor, z malce sreče pa bi lahko prišla vsaj do častnega niza. Toda ne glede na poraz, si slovensko-belgijska naveza zasluži vse čestitke za prikazane nastope v Bendigu, kjer sta z zmago proti Hsin-Yang Li in Ting-Ting Chen iz Kitajskega Tajpeja že v prvem krogu pripravila prvovrstno presenečenje.

Aleksandra Vovk je zelo dobro nastopila tudi v posamični konkurenci, kjer ji je nastop med 32 najboljših preprečila Jinippa Sawettabut iz Tajske, pred tem pa je v svoji skupini premagala Avstralko Rebekah Stanley in Slovakinjo Emo Labosovo. Sicer pa so se v posamični konkurenci med osem najboljših uvrstile same azijske igralke, med njimi seveda tudi Tianyi Qian, med mladinci pa se je med Azijce vmešal le Romun Cristian Pletea. V ekipni konkurenci so oba naslova svetovnih prvakov osvojili Kitajci.

»S svojimi nastopi na svetovnem prvenstvu sem zadovoljna in sem dala vse od sebe. Škoda je sicer dvoboja s Tajko, vendar je bila očitno boljša. Žal mi je, da na prvenstvo, zaradi pomanjkanja sredstev moldavske zveze, ni mogel priti moj partner z olimpijskih iger Vladislav Ursu, saj sva se z njim zelo dobro ujela. Ne glede na to pa sva tudi z Devosom odlično zaigrala, in če bi nama bil žreb mogoče malo bolj naklonjen, in ne bi naletela na Kitajca, bi morda lahko prišla še kakšno stopnjo višje. V prihodnosti bom morala več pozornosti nameniti gibanju nog, kar je že nekaj časa moj minut in to bo nujno treba izboljšati. To se predvsem vidi, ko igram proti boljšim nasprotnicam in me pri dolgih izmenjavah ‘zmanjka’,« je ob svojem slovesu iz mladinske kategorije dejala vse boljša Aleksandra Vovk, ki je imela letos nekaj odličnih partij tudi v slovenski članski reprezentanci.

»Aleksandra je svetovno prvenstvo odigrala odlično, tako kot sem jo navajena, bila je zelo borbena, fokusirana in kar najbolj cenim pri njej je to, da vedno gre v ring po zmago, da ni obremenjena v glavi, s koliko boljšo igralko igra od sebe. Tehnično je po igri primerljiva z odličnimi evropskimi igralkami, ima dobre servise in dober bekhend in forhend, seveda, če je dobro postavljena na žogi. Zdaj je izboljšala tudi že kar precej menjavo ritma, tako da vse žogice niso enake. S tem je imela lansko sezono in na začetku letošnje, še vedno velike težave. Bistvena razlika med njo in najboljšimi pa je v prvih žogicah, torej v vračanju servisa in v prvih prehodih. Razlika je tudi v delu nog, premikanju in predvsem v vzdržljivosti dolgih poenov. Prav zaradi tega sem se odločila, da bom božično novoletne priprave na Otočcu velik del treninga namenila prav temu. Razlika je tudi v natančnosti, tudi tukaj bo treba še veliko narediti. Torej bomo morali še veliko nadoknaditi, vendar ima Aleksandra ob dobrem delu vsa vrata za preboj med najboljše odprta,« je nastope Vovkove ocenila Vesna Ojsteršek, v. d. selektorka slovenske mladinske reprezentance.