Najboljša slovenska posameznica na mednarodnem prvenstvu Slovenije za mlajše kategorije v namiznem tenisu na Otočcu, je bila Katarina Stražar, ki je z Leo Paulin in Laro Opeko slavila že v ekipnem delu tekmovanja. Stražarjeva je odlično formo potrdila tudi v posamični konkurenci, kjer je v finalu izgubila proti Yat Poon iz Hongkonga, v igri dvojic pa se je z Leo Paulin uvrstila v polfinale.

Katarina Stražar, ki si je v zadnjih sezonah izkušnje nabirala tudi v slovenski članski reprezentanci, je že v ekipnem delu tekmovanja prikazala odlične igre, z njimi pa je nadaljevala tudi v posamični konkurenci. V skupinskem delu tekmovanja je v svoji skupini sicer osvojila drugo mesto, boljša od nje je bila le Seungeun Lee iz Južne Koreje, v glavnem žrebu pa je v prvem krogu s 4:0 premagala Marto Jurčević iz Hrvaške, v slovenskem obračunu v osmini finala Leo Paulin, ki je bila v prvem krogu prosta, s 4:1, v četrtfinalu je bila s 4:0 boljša od Brazilke Giulie Takahashi in v polfinalu s 4:2 še od Srbkinje Radmile Tominjak. V finalu jo je s 4:1 (8, 2, -11, 8, 8) premagala Yat Poon iz Hongkonga.

Od preostalih slovenskih mladink, ki so se prebile v glavni žreb, je Lara Opeka v prvem krogu premagala Marti Ramono Betz iz Finske s 4:0, v osmini finala pa je izgubila proti Čehinjji Lindi Zaderovi z 2:4, za Ano Kovačec je bila v prvem krogu usodna Čehinja Jana Vasendova, Nušo Kadiš pa je z 2:4 premagala Anna Brzyska iz Poljske. V skupinskem delu tekmovanja so obstale Blažka Harkai, Tjaša Novak in Manca Paljk.

V igri dvojic je Stražarjeva igrala z Leo Paulin, s katero sta prišli do polfinala, kjer sta izgubili proti madžarsko-romunski dvojici Kalina Hristova in Patricia Ianau z 2:3. Blažka Harkai in Ana Kovačec, Tjaša Novak in Lara Opeka ter Nuša Kadiš in Manca Paljk so izpadle v prvem krogu glavnega turnirja.

V mladinski konkurenci je do glavnega žreba iz predtekmovalnih skupin od slovenskih predstavnikov prišel le Žiga Žigon, ki je po hudem boju s 3:4 izgubil proti Čehu Ondreju Kvetonu, ki je nato prišel do polfinala. Že v predtekmovanju so obstali Aljaž Goltnik, Domen Zupančič, Mihael Kocjančič, Matija Novel, ki se je po prvem krogu skupine 7 poškodoval, Mitja Omerzel, Luka Stražišar, Jure Smodiš, Aljaž Godec in Jan Lipič.

V prvem krogu glavnega žreba so v igri dvojic obstali Mitja Omerzel in Žiga Žigon ter Jan Lipič in Jure Smodiš, v drugem krogu pa sta proti Hrvatoma Filipu Borovnjaku in Leu izgubila Aljaž Godec in Matija Novel, ki je bil poškodovan.

Sara Tokič je bila edina slovenska predstavnica v glavnem žrebu v kadetski konkurenci. V osmini finala je bila od nje boljša Brazilka Giulia Takahashi s 3:0, v tolažilni skupini pa je najdlje prišla Neža Žun Pogačar, ki je s tekmovanjem končala v polfinalu, medtem ko so Lara Belaj, Polona Horvat in Pija Funtek prišle do četrtfinala. Med dvojicami je bil prvi krog glavnega žreba usoden za Tino Cafuto in Saro Tokič, Pijo Funtek in Ano Leskošek, Laro Belaj in Kim Kastelic ter Polona Horvat in Enyo Moltara.

V glavnem žrebu kadetskega posamičnega tekmovanja ni bilo nobenega slovenskega predstavnika, v tolažilni skupini pa sta do četrtfinala prišla Brin Vovk Petrovski in Bor Klešnik.

Kadeti so vsi izpadli v predtekmovanju, v tolažilni skupini sta najdlje prišla Brin Vovk Petrovski in Bor Klešnik, ki sta izpadla v četrtfinalu, v drugem krogu so se poslovili David Grad, Luka Jokić, Miha Podobnik, Jure Kaker, Domen Hohnjec, Blaž Lapajne in Matic Čopar. Med dvojicami sta Luka Jokič in Bor Klesnik izpadla v drugem krogu, tako kot tudi Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, v prvem pa so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili konec Tomi Stuvo Pugliese in Andraž Zupančič, Jure Smodiš in Blaž Lapajne, Matic Čopar in David Grad ter Domen Hohnjec in Aleks Ušaj.