V Kidričevem je v organizaciji domačega kluba potekal prvi letošnji TOP 8 za kadetinje in kadete. Prvega mesta se je med kadetinjami veselila Nuša Kadiš (Fužinar Interdiskont), druga je bila Blažka Harkai (Kema), tretja pa Gaja Kobetič (Mengeš). Med kadeti je bil najboljši Mihael Kocjančič (Arrigoni pred Aljažem Goltnikom (Mengeš) in Miha Podobnik (Logatec).

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje je 23. septembra, v Križah, prvo mesto osvojila Sara Tokič (Letrika), druga je bila Tina Cafuta (Muta), tretje mesto pa sta delili Blažka Harkai (Kema) in Gaja Kobetič (Mengeš). Dober mesec dni pozneje je bila v Logatcu na drugem odprtem turnirju v odsotnosti Tokičeve prva Nuša Kadiš pred Gajo Kobetič ter Kim Kastelic (Krka) in Evo Cerkvenič (Letrika). Prav vse so danes tudi nastopile na prvem letošnjem TOP 8 turnirju, prvega mesta pa se je s šestimi zmagami in porazom veselila Kadiševa, ki je morala priznati le premoč Harkaijeve. S petimi zmagami in dvema porazoma je bila druga prav Harkaijeva, ki je imela boljšo razliko v nizih od Kobetičeve. Kar tri igralke so turnir končale s tremi zmagami in štirimi porazi, četrta pa je bila Sara Tokič, peta Eva Cerkvenič in šesta Kim Kastelic. Dvakrat se je zmage veselila Tina Cafuta, ki je bila sedma, na osmem mestu pa je Lara Belaj prišla do ene zmage.

Tudi pri kadetih nihče turnirja ni končal brez poraza. Na prvem odprtem prvenstvu je bil najboljši Aljaž Goltnik (Mengeš), drugi je bil Mihael Kocjančič (Arrigoni), tretja pa sta bila Jure Smodiš (Kema) ter Dejan Jokić (Mengeš). V Logatcu pa je bil prvi Dejan Jokić, drugi Aljaž Goltnik, tretja pa sta bila Matic Čopar (Savinja) in Miha Podobnik (Logatec). Medtem ko je Čopar igral v drugi kakovostni skupini, so vsi drugi igrali v prvi. S šestimi zmagami in porazom je do prvega mesta prišel Kocjančič, ki je izgubil le svoj zadnji dvoboj na turnirju proti Goltniku, ki se je prav s to zmago prebil do drugega mesta. TOP 8 je končal s petimi zmagami in dvema porazoma, izkupiček, kakršnega sta na tretjem mestu imela tudi Podobnik in Jokić. Na petem mestu je bil s tremi zmagami in štirimi porazi Jan Lipič (Kema), tri zmage in štiri poraze pa je imel tudi njegov klubski soigralec Jan Lipič. Do ene zmage je na sedmem mestu prišel Aljaž Fortuna, brez nje pa je turnir končal Aleks Ušaj (Letrika).

V drugi kakovostni skupini je bila s sedmimi zmagami najboljša Kiara Šegula (tujina) pred Brino Markič (Mengeš) s petimi zmagami in dvema porazoma, medtem ko je imela tretjeuvrščena Mia Stajnko (Vesna) štiri zmage in tri poraze. Med kadeti se je v drugi kakovostni skupini prvega mesta brez poraza veselil Nino Šegula (Kema), s petimi zmagami in dvema porazoma je bil drugi Matic Čopar (Savinja), tretji pa s štirimi zmagami in tremi porazim Blaž Lapajne (Muta).

Z vsemi sedmimi zmagami je Kidričevo v tretji kakovostni skupini zapustila tudi Neža Pogačar Žun (Mengeš), s šestimi zmagami in porazom Eva Horvat (Sobota) na drugem mestu in na tretjem mestu Pija Funtek (Savinja), ki je štirikrat zmagala in trikrat izgubila. Tudi Brin Vovk Petrovski (Savinja) je med kadeti tekmovanje končal brez poraza in na prvem mestu v tretji kakovostni skupini. Drugi je bil s šestimi zmagami in porazom Adam Rakun (Mengeš) in tretji Dejan Jovanović (Savinja) s petimi zmagami in dvema porazoma.

Izidi TOP 8 za kadetinje

Izidi TOP 8 za kadete