V Murski Soboti je v ponedeljek finale šolskega prvenstva Slovenije. Pri dečkih je v absolutni kategoriji slavil Mitja Omerzel (Novo mesto), pri deklicah je bila najboljša Kiara Šegula (Ptuj), med ekipami pa je slavila OŠ Puconci.

Nastopajoči so s tekmovanjem začeli po svojih osnovnih šolah, nadaljevali pa na občinskih in področnih tekmovanjih. Sledili so četrtfinalni boji, nato polfinali in za konec še finalni obračuni. Tisti igralci in igralke, ki so imeli na jakostni lestvici NTZS več kot 80 točk, so lahko igrali samo v absolutni kategoriji, vsi drugi pa so se nastopili v dveh kategorijah, in sicer od prvega do petega razreda osnovne šole ter od šestega do devetega razreda. Kot vrhunec tekmovanja pa je bilo na sporedu še ekipni del, v katerem so letos slavili učenci in učenke OŠ Puconci, druga je bila OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Novi Gorici, tretja OŠ Jožeta Krajca iz Rakeka, četrta pa OŠ Blaža Arniča Luče.

V absolutni kategoriji je prvo mesto osvojil Mitja Omerzel (Novo mesto), drugi je bil Aljaž Goltnik (Mengeš), tretji Jure Smodiš (Puconci), četrti Mihael Kocjančič (Škofije), peti Luka Stražišar (Rakek), šesti Nino Šegula (Ptuj), sedmi Jan Lipič (Puconci) in osmi Blaž Lapajne (Muta).

V kategoriji od prvega do petega mesta se je prvega mesta veselili Benjamin Lakošeljac (Izola), drugi je bil Rok Kurent (Trbovlje), tretji Matija Gorup (Izola), četrti Miha Fatur (Griže), peti Urban Janc (Kropa), šesti Miha Belak (Cezanjevci) in sedmi Halil Lukner (Radlje).

Tilen Rakovec (Smlednik) je slavil v kategoriji od šestega do devetega razreda. Za njim pa so se uvrstili Brin Vovk Petroski (Griže), Erazem Janc (Kropa), Sandi Cejan (Šempeter), Lan Tibaut (Murska Sobota), Nejc Gerkšič (Trzin), Aljaž Pančur (Luče) in Dejan Jovanovič (Celje).

Šele desetletna Kiara Šegula s Ptuja, ki sicer igra za avstrijsko ekipo Carinthia Winds, je bila najboljša v absolutni konkurenci pri osnovnošolkah. Druga je bila Eva Cerkvenič (Šempeter), tretja Gaja Kobetič (Rodice), četrta Lara Belaj (Cirkovce), peta Blažka Harkai (Puconci), šesta Anamarija Horvat (Ljutomer) in sedma Kim Kastelic (Otočec).

V kategoriji od prvega do petega razreda je bila najboljša Lana Slatinšek (Novo mesto), za njo pa so se uvrstile Ana Leskošek (Griže), Živa Dogar (Puconci), Ema Crnkovič (Puconci), Ana Gergek (Puconci), Ula Guček (Dravogad) in Maja Gorkič (Rakek).

Brez poraza je v kategoriji od šestega do devetega razreda prvo mesto osvojila Urša Rozman (Ljubno), druga je bila Pija Funtek (Luče), tretja pa Tereza Kavčič (Polhov Gradec). Sledile so jim Manca Terbižan (Šmartno), Klara Šušmelj (Šempeter), Živa Leben (Kranj), Sara Gorenjec (Radeče) in Zala Petelinc (Dobrova).