Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci sta se na Muti v odlični organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, naslova državnega prvaka, veselila Fužinar Inter Diskont pri dekletih in Savinja I pri fantih. Ravenčanke so do naslova prišle brez poraza, druga je bila Krka, tretja pa Savinja, medtem ko so Savinjčani izgubili le en dvoboj, tako kot tudi drugouvrščena Muta, tretji pa je bil ŠD SU. Ob tem velja poudariti, da so v nedeljo Savinjčani igrali samo z dvema igralcema, saj se je Brin Vovk Petrovski v soboto poškodoval.

Že v drugi predtekmovalni skupini zaključnega turnirja so igralke Fužinar Inter Diskonta najavile boj za najvišje mesto. Ravenčanke so v prvem krogu s 5:1 premagale Vesno, v drugem so Mengšanke, ki so branile naslov državnih prvakinj, pustile celo brez zmage, prvo mesto v skupini pa so potrdile še z zmago proti Letriki, ki so jo premagale s 5:3. Vse tri zmage za Letriko je prispevala Sara Tokič, ki je bila v tej skupini edina igralka, ki je bila brez poraza. Navkljub odlični Tokičevi so Vrtojbenke ostale brez finalne skupine. Do edine zmage so prišle proti Mengšu v prvem krogu, ko so slavile s 5:2, v napetem dvoboju z Vesno pa so izgubile s 4:5. Založanke so v tretjem krogu s 5:3 premagale še Mengeš in se ob Ravenčankah uvrstile v finalno skupino.

V prvi predtekmovalni skupini je prevladovala Krka s Kim Kastelic in Tino Cafuto na čelu, ki sta izgubili le po en dvoboj, z dvema zmagama pa je h končnemu prvemu mestu pomagala še Ana Blatnik. Novomeščanke so v prvem krogu s 5:2 premagale Kemo, v drugem so bile s 5:3 boljše od Kajuh Slovana, v tretjem pa so s 5:2 premagale še Savinjo. To je bil tudi edini poraz Savinjčank v predtekmovalni skupini, saj so pred tem s 5:3 premagale Kajuh Slovan, nato pa s 5:2 še Kemo. Tretje mesto so osvojile Pucončanke, ki so bile s 5:3 boljše od Kodeljevčank, čeprav je pri slednjih Enya Moltara, tako kot v preostalih dveh tekmah, dobila vse tri svoje dvoboje.

V finalni skupini sta tako Krka kot Fužinar Inter Diskont v prvi nedeljski tekmi prišli do zmage. Novomeščanke so bile s 5:2 boljše od Savinje, spet sta bili uspešni Kim Kastelic in Tina Cafuta, Ravenčanke pa so po dveh zmagah Polone Horvat in Rosane Pajer in eni Nike Pandev, Založanke premagale s 5:1. Polona Horvat je bila junakinja odločilne tekme za prvo mesto, saj je dobila vse tri svoje dvoboje, tudi odločilnega devetega proti Zari Judež. Do pomembnih zmag sta prišli tudi Nika Pandev in Rosana Pajer, medtem ko sta v novomeški vrsti Kim Kastelic in Tina Cafuta zmagali po dvakrat. Končno tretje mesto je pripadlo Savinji, ki je Založankam oddala le en dvoboj, dobila ga je Adrijana Mrazič, zato pa sta Lara Belaj in Pija Funtek zmagali po dvakrat, enkrat pa je bila uspešna tudi Ana Leskošek.

Edina igralka, ki je zaključni turnir končala brez poraza, je bila Sara Tokič, vodilna na kadetski jakostni lestvici. Vendar se je Letrika na koncu morala zadovoljiti s šestim mestom, čeprav je v prvi nedeljski tekmi s 5:3 premagala Kajuh Slovan. V tej tekmi je bil prava poslastica dvoboj med Enyo Moltaro in Tokičevo, ki ga je s 3:2 dobila Vrtojbenka, ki se je izkazala tudi proti Kemi, ki pa je na koncu slavila s 5:3. Ker so bile Pucončanke v prvi nedeljski tekmi s 5:2 boljše tudi od Mengša, so bile na koncu pete, šesta je bila kot rečeno Letrika, sedmi pa Kajuh Slovan, ki je bil s 5:2 boljši od lanskoletnih državnih prvakinj.

Končni vrstni red: 1. Fužinar Inter Diskont (Polona Horvat, Nika Pandev, Rosana Pajer), 2. Krka (Kim Kastelic, Tina Cafuta, Zara Judež, Ana Blatnik), 3. Savinja (Lara Belaj, Ana Leskošek, Pija Funtek, Maja Belaj), 4. Vesna (Adrijana Mrazič, Zala Kontelj, Katarina Lešnjak), 5. Kema (Živa Dogar, Ema Crnkovič, Ana Gergek), 6. Letrika (Sara Tokič, Klara Šušmelj, Valentina Mišigoj, Petra Pia Fornazarič), 7. Kajuh Slovan (Enya Moltara, Pika Bavdek, Julija Valenčič), 8. Mengeš (Pika Gorenc, Neža Pogačar Žun, Maruša Vrhovnik, Mihaela Stoilkovska).

 

Savinjčani v nedeljo do naslova državnega praka brez Vovka Petrovskega

S tremi igralci med prvih šest na kadetski jakostni lestvici, je bila Savinja po mnenju Darijana Vizjaka prvi favorit za naslov državnega prvaka. Njegove napovedi so se uresničile že v prvi predtekmovalni skupini, v kateri so vsi trije skupaj v soboto izgubili le tri dvoboje. Vse tri v drugem krogu, ko so s 5:3 premagali ŠD SU, zato pa so s 5:0 premagali Kajuh Slovan in Mengeš. Drugega mesta so se veselili Novomeščani, ki so najboljšega posameznika imeli v Andražu Zupančiču. V prvem krogu so s 5:2 premagali Mengeš I, s 5:2 pa so v tretjem bili boljši tudi od Kajuh Slovana. Tretji v skupini je bil po zmagi nad Kajuh Slovanom s 5:0 Mengeš I.

V drugi predtekmovalni skupini je med posamezniki blestel prvi igralec kadetske jakostne lestvice, Miha Podobnik, a je bilo to dovolj le za drugo mesto v skupino. Prvo je osvojila domača Muta, v kateri sta navduševala Blaž Lapajne in Jure Kaker, ki sta izgubila le s Podobnikom, dvakrat je bil uspešen še Alin Lesnik. Domačini so v prvem krogu s 5:2 premagali Krko, v drugem brez izgubljenega dvoboja Vesno, v odločilni tekmi za prvo mesto pa Logatec s 5:3. Logatčani so se po zmagah nad Vesno s 5:3 in Krko, prav tako s 5:3, morali zadovoljiti z drugim mestom, tretja pa je bila Krka, ki je Založane premagala s 5:0.

Za presenečenje so v prvem nedeljskem dvoboju v finalni skupini poskrbeli Logatčani, ki so na krilih Podobnika, ki je spet dobil vse tri posamične dvoboje, Savinjčane premagali s 5:4, vendar je ob tem potrebno poudariti, da so slednji v nedeljo igrali brez Brina Vovka Petrovskega, svojega najboljšega igralca na jakostni lestvici, ki se je v soboto poškodoval. Zelo prepričljivo so v svoji prvi nedeljski tekmi do zmage prišli domačini turnirja, ki so bili s 5:2 boljši od Novomeščanov. S tremi posamičnimi zmagami je bil najboljši Blaž Lapajne. Novomeščani so bili na koncu tretji, saj so v odločilni tekmi s 5:3 premagali Logatčane, za katere je Podobnik spet prišel do treh zmag, zato pa sta za ŠD SU po dvakrat zmagala Mark Gazvoda in Andraž Zupančič, enkrat pa je slavil tudi Maj Murn. S 5:3 pa so se zmage veselili tudi Savinjčani, ki so do zmage in naslova državnega prvaka tako prišli praktično le z dvema igralcema, Domnom Hohjnecom in Maticem Čoparjem. Hohnjec je dobil vse tri svoje dvoboje, dvakrat je bil uspešen tudi Matic Čopar, medtem ko je v domači vrsti Jure Kaker zmagal dvakrat, Blaž Lapajne pa enkrat.

Končnega petega mesta se je veselil Mengeš I, ki je v nedeljo s 5:2 premagal Kajuh Slovan in s 5:3 Krko, ki je bila po zmagi nad Vesno s 5:0 šesta, Založani pa so v sosedskem dvoboju po zmagi nad Kajuh Slovanom s 5:2 prišli do sedmega mesta, Kodeljevčani pa so se morali zadovoljiti z osmim.

Končni vrstni red: 1. Savinja I (Brin Vovk Petrovski, Matic Čopar, Domen Hohnjec), 2. Muta (Blaž Lapajne, Jure Kraker, Alin Lesnik), 3. ŠD SU (Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn), 4. Logatec (Miha Podobnik, Tine Smole Justin, Tjaš Petrovčič, Žan Okorn), 5. Mengeš I (David Grad, Timotej Jerina, Luka Jokić, Andraž Maček, Jan Kromar), 6. Krka (Benjamin Bečirevič, Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik, Žiga Vidmar), 7. Vesna (Bor Klešnik, Mark Dimnik, Zal Šesek, Tim Stajnko), 8. Kajuh Slovan (Bor Brodnjak, Vid Nared, Kristian Čerin, Brin Peperko).

Izidi ekipnega državnega prvenstva za kadetinje

Izidi ekipnega državnega prvenstva za kadete