Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji, Aleksandra Vovk, svojih dobrih predstav v Avstraliji žal ni v celoti unovčila, saj je v odločilnem dvoboju za uvrstitev na glavni del tekmovanja morala priznati premoč Jinnipe Sawettabut iz Tajske. Štiriindvajseta igralka mladinske svetovne lestvice je najbolje uvrščeno Slovenko, ki je na 66. mestu, premagala s 4:2 (-9, 7, 4, 5, -7, 7). V soboto bo z Belgijcem Laurensom Devosom igrala v osmini finala mešanih dvojic.

V prvih dveh krogih četrte kvalifikacijske skupine je Vovkova premagala Avstralko Rebekah Stanley s 4:1 (-15, 4, 1, 8, 5) in Slovakinjo Emo Labosovo s 4:2 (-10, 9, 7, 8, -9, 4), na poti do uvrstitve med 32 najboljših na svetu pa ji je stala le še Sawettabutova, ki je prav tako obe nasprotnici v skupini premagala. Začetek dvoboja je bil za Mojstrančanko obetaven, saj je v napeti končnici uvodnega niza prišla do zmage, v nadaljevanju pa je bila bolj zbrana tajska igralka. Kanček upanja se je pojavil z zmago v petem nizu, toda v šestem, je bilo konec slovenskih upov po presenečenju.

»Aleksandra je sicer zelo dobro servirala, dobro je igrala tudi forhend in bekend, žal pa ni zdržala, ko je prišlo do izmenjave žogic. Na koncu je bila ona tista, ki je naredila več lastnih napak. Sawettabutova je igralka z izrednim občutkom v roki, zelo dobro predvideva, kje je žogica in čeprav je videti, da se ne premika, je vedno na žogico. V začetku sezone sem jo spremljala na pripravah ITTF, zato jo dobro poznam, a kot rečeno, Aleksandra ni zdržala dolgih ‘poenov’. Drugače si za svojo igro zasluži vse pohvale, resnično je poskušala vse, da bi prišla do preobrata, vendar je Tajka resnično vrhunska igralka, ki se zna zelo hitro prilagoditi,« je po koncu dvoboja dejala Vesna Ojsteršek, v. d. selektorka slovenske mladinske izbrane vrste.

V soboto čaka Aleksandro Vovk še najmanj en nastop na svetovnem prvenstvu, ko se bo v mešanih dvojicah z Laurensom Devosom pomerila s kitajsko dvojico Heyi Yu in Tianyi Qian, ki v prvih dveh dvobojih ni oddala niti niza. Oba sta bila v posamični konkurenci že neposredno uvrščena v glavni žreb, Qianova pa je trenutno celo drugi mladinec na svetovni lestvici, medtem ko je Yu na desetem mestu. Toda že z uvrstitvijo v osmino finala je belgijsko-slovenska naveza že priredila prvovrstno presenečenje, še zlasti z zmago proti dvojici Hsin-Yang Li in Ting-Ting Chen iz Kitajskega Tajpeja.