Lanskoletni državni prvak do 21 let, Tilen Cvetko (Krka), je na državnem prvenstvu v Lučah v organizaciji NTK Savinja, ponovil lanskoletni uspeh iz Prebolda in prišel do novega naslova državnega prvaka v tej kategoriji. Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je pred 14 dnevi slavila na državnem mladinskem prvenstvu v Izoli, je naslov državne prvakinje osvojila tudi v Lučah. To pa ni bil njen edini naslov državne prvakinje v tej kategoriji, saj bila je s klubsko soigralko Laro Opeko najboljša tudi med dvojicami. Pri moških sta se med dvojicami naslova državnega prvaka veselila Rok Trtnik in Nejc Erjavec (oba Mengeš).

Tilen Cvetko sicer ni bil prvi nosilec državnega prvenstva v Lučah, vendar tudi zato, ker že od lanske sezone igra v avstrijski ligi in manj nastopa na domačih turnirjih. Prvi nosilec je bil tako Jožko Omerzel (ŠD SU), ki je do finala tudi opravičil to mesto, saj je, resda z veliko težavami, prišel do finala. Toda že po zmagi v svoji predtekmovalni skupini je v drugem krogu naletel na prvi trši oreh. Proti Roku Trtniku (Mengeš) je bil že skorajda v izgubljenem položaju, a je na koncu vendarle zmagal s 3:2 (-9, 9, -10, 14, 13). V četrtfinalu je s 4:2 premagal še drugega člana Mengša, Aljaža Freliha, zelo prepričljiv pa je bil v polfinalu proti Filipu Kolletu (Vesna), ki mu ni prepustil niti niza. Tudi Cvetko je imel po prvem mestu v svoji predtekmovalni skupini vse prej kot lahko delo, da se je uvrstil v finale. Predvsem to velja za polfinalni dvoboj z Aljažem Godcem (Inter Diskont), ki ga je dobil s 4:3 (11, -8, -10, 12, 2, -10, 9). Manj težav je imel pred tem, ko je po vrsti premagal Mitjo Zavca (Mengeš) in v četrtfinalu še aktualnega kadetskega državnega prvaka, Miho Podobnika (Logatec). Oba brez izgubljenega niza. Tudi v finalu je Cvetko pokazal najboljšo igro ter s 4:0 (6, 8, 7, 8) premagal Omerzela.  

Če je Tjaši Novak pred 14 dnevi v Izoli nekoliko olajšala pot do naslova državne mladinske prvakinje Sara Tokič (Letrika), ki je v četrtfinalu presenetila člansko reprezentantko Leo Paulin (Arrigoni), je v Lučah do naslova prišla prav po zmagi nad prvo nosilko državnega prvenstva do 21 let. V razburljivem finalnem obračunu je Paulinova vodila že s 3:1 v nizih, toda razpoložena Novakova se ni predala in z bolj zbrano igro v končnicah prišla do zmage s 4:3 (4, -5, -9, -3, 9, 6, 10). V konkurenci 26 igralk je v Novakova v polfinalu s 4:0 premagala Taro Kobetič (Mengeš), v četrtfinalu je bila s 4:2 boljša od Špele Trelec (Vesna), v prvem krogu pa je s 3:0 premagala Ino Unger (Cirkovce). Paulinova je bila v prvem krogu prosta, v četrtfinalu je s 4:1 premagala Blažko Harkai (Kema), v polfinalu pa s 4:2 Laro Opeka (Arrigoni). V Lučah tokrat ni bilo Ane Tofant, Katarine Stražar in Aleksandre Stražar, lanskoletne državne prvakinje, ki so imele klubske obveznosti v tujini.

Dvojice do 21 let so v moški konkurenci minile v znamenju igralcev Mengša, saj so kar trije njihovi člani igrali v finalu. Na koncu sta se naslova veselila Rok Trtnik in Nejc Erjavec, ki sta s 3:1 (-9, 5, 9, 10) premagala soigralca Aljaža Freliha in Žigo Kristijana Žigona (Inter Diskont), ki se je pred 14 dnevi veselil treh naslovov državnega prvaka med mladinci. Aktualna državna prvaka sta v polfinalu izločila še enega svojega soigralca, in sicer Aljaža Goltnika, ki je igral z Janom Krčem, medtem ko sta bila Trtnik in Erjavec v polfinalu boljša od Nejca Novaka in Mihe Podobnika (Logatec).

Po pričakovanjih je Novakova do naslova državne prvakinje prišla tudi med dvojicami, kjer s klubsko soigralko Laro Opeko nista imeli večjih težav. Na poti do finala sta premagali Enyo Moltaro (Kajuh Slovan) in Nušo Bolte (Jesenice), v polfinalu pa še Leo Kadiš (Inter Diskont) in Špelo Trelec (Vesna). Podobno pot do finala sta imeli tudi Ana Kovačec (Kema) in Tara Kobetič (Mengeš), ki sta bili v četrtfinalu s 3:0 boljši od Nike in Lare Belaj (obe Savinja), v polfinalu pa sta s 3:1 premagali še Ino Unger in Katjo Kranjc (obe Cirkovce). V finalu sta Opeka in Novakova slavili s 3:0 (9, 6, 7).  

Izidi DP do 21 let

Moški – posamezno

Ženske – posamezno

Moški – dvojice

Ženske – dvojice