Šele enajstletna Ptujčanka Kiara Šegula še naprej navdušuje s svojimi igrami v Avstriji, kjer v zadnjih dveh sezonah igra za ekipo Carinthia Winds. Minulo nedeljo je naslovoma državne prvakinje v kategoriji do 11 in 13 let dodala še naslov avstrijske prvakinje do 15 let. V finalu je premagala Nadine Kettler.

Na spletni strani avstrijske namiznoteniške zveze ne skoparijo s pohvalami na račun Kiare Šegule, ki je za prvo presenečenje poskrbela v četrtfinalu, ko je premagala prvo nosilko avstrijskega državnega prvenstva Sofijo Chen s 4:1. »Princeska namiznega tenisa«, kot so Avstrijci poimenovali Kiaro, je nato v dramatičnem finalu s 4:3 premagala še Nadine Kettler, prvo mesto pa je osvojila še v igri dvojic z Michele Kases (OÖTTV), s katero je bila najboljša tudi med dvojicami na državnem prvenstvu do 13 let.

Ob tem velja omeniti še, da je Kiara Šegula odigrala tudi že nekaj dvobojev v ekipnem članskem prvenstvu Avstrije, kjer je z ekipo Carinthia Winds osvojila tretje mesto. Zanimivo je, da se Kiara odlično znajde tudi na glasbenem odru z mikrofonom v rokah. Nekaj podobnega sicer velja tudi za Aleksandro Vovk, slovensko člansko reprezentantko, ki bo jutri na Otočcu igrala v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 v Nantesu proti Ukrajini.