Po presenetljivi zmagi v uvodni tekmi kvalifikacijske skupini F na poletnih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Aiersu, ko je premagala Egipčanko Marwo Alhodaby, je morala Aleksandra Vovk drugi tekmovalni dan priznati premoč obema današnjima nasprotnicama. V prvem dvoboju je bila s 4:0 (8, 7, 5, 6) boljša od nje Rui Xuan Goi iz Singapurja, v drugem pa je nudila dostojen odpor Indijki Archano Girish Kamath. Trenutno deveta igralka sveta do 18 let je Vovkovo, ki je na 61. mestu premagala s 4:1 (-12, 3, 9, 8, 5).

Rui Xuan Goi, ki je na svetovni lestvici 21 mest pred Aleksandro Vovk, je prvi tekmovalni dan z 1:4 izgubila proti Indijki Kamathovi z 1:4, je v dvoboj z edino slovensko predstavnico v namiznem tenisu na poletnih mladinskih olimpijskih igrah, krenila bolj odločno. Naredila je manj napak, bila je bolj učinkovita na svoj servis, kar jih je prineslo tudi zmago v uvodnem nizu. Tudi v nadaljevanju je bila pobuda na strani igralke iz Singapurja, medtem ko Vovkova, ki se je soočala z bolečinami v trebuhu, nikakor ni našla protiorožja za njeno igro. Ker je v Argentini brez trenerja, ji je bilo toliko težje, da bi zaustavila nalet nasprotnice, ki na koncu ni oddala niti niza.

Ob morebitni zmagi proti Kamathovi, ki je v drugem dvoboju drugega kroga s 4:0 (7, 10, 5, 9) premagala Alhodabyjevo, bi se Aleksandra Vovk še lahko uvrstila med 16 najboljših. Dvoboj proti višje rangirani Indijki je začela zelo odločno in hrabro, z zbrano igro v končnici pa je povedla z 1:0 v nizih. Drugi niz je minil v premoči Kamathove, zato pa sta bila tretji in četrti niz veliko bolj izenačena. Tretji je bil izenačen vse do devete točke, v četrtem je bila zbranost spet na strani indijske igralke, ki je v petem potrdila svojo zmago.

»S Singapurko nisem imela ravno veliko možnosti, saj so bile bolečine prevelike. Proti Indijki bi se dalo iztržiti več, vendar je bila v odločilnih trenutkih ona v prednosti … Zagotovo bi mi bilo lažje,  če bi bila s trenerjem, ki bi mi lahko ob pravem trenutku svetoval, kako naj igram. Lažje je, če imaš še neko dodatno spodbudo, ki te bodri in svetuje. Čez dva dni nadaljujemo z ekipnimi tekmami, kjer bom igrala z Moldavcem Vladislavom Ursujem,« je ob zaključku svojih posamičnih bojev dejala Aleksandra Vovk, ki si zasluži vse pohvale za prikazano igro na olimpijskem turnirju. Škoda je le, da je bila prepuščena sama sebi.

.