Peti dan evropskega prvenstva v mlajših kategorijah so bili v Cluj-Napoci na sporedu posamični dvoboji in dvoboji v dvojicah. Vsi štirje slovenski mladinci so morali igrati v kvalifikacijah, uspešna pa sta bila Luka Breznik in Rok Trtnik. S tekmovanjem je v kvalifikacijah pri kadetinjah končala tudi Sara Tokič. Med mešanimi dvojicami so imeli slovenski predstavniki polovični uspeh, medtem ko je za slovenske kadetske mešane dvojice konec tekmovanja v Romuniji.

Rok Trtnik je v kvalifikacijah ugnal Makedonca Metodija Buzarevskega s 4:1, medtem ko je Luka Breznik s 4:1 premagal Edgarja Rafayelyana iz Armenije. Oba sta se tako uvrstila v prvi krog glavnega žreba, kjer pa ne bosta igrala Matija Novel, ki je izgubil proti Volodomirju Lušnikovu iz Ukrajine z 1:4, prav tako z 1:4 pa je izgubil tudi Taj Lavrič. Zanj je bil usoden Georgij Kunats iz Belorusije. Matija Novel in Rok Trtnik sta uspešno prestala kvalifikacije pri dvojicah, saj sta s 3:0 odpravila makedonsko dvojico Metodij Berazovski in Aleksandar Rikalovski, medtem ko sta Luka Breznik in Taj Lavrič proti Zivu Itshaku in Doru Orenu iz Izraela izgubila z 1:3.

Med mladinskimi mešanimi dvojicami je Luka Breznik z Italijanko Sarah Ender v kvalifikacijah s 3:2 premagal italijansko dvojico Marco Cappuccio in Arianna Barani, Taj Lavrič in Lara Opeka pa sta s 3:1 premagala Škota Danneyja Bajwo in Islo Scott. V prvem krogu glavnega žreba sta nato Breznik in Enderjeva morala priznati premoč Davidu Comeliau in Maely Dahy iz Belgije z 1:3. Od nadaljnjega tekmovanja sta se v prvem krogu poslovili še dvojici Taj Lavrič in Lara Opeka (s 3:1 sta ju premagala Samuel Da Silva in Vitoria Santos iz Portugalske) in Rok Trtnik in Katarina Stražar (boljša od njiju sta bila Nemca Kay Stumper in Anastasija Bondareva s 3:1), zato pa bosta v soboto v drugem krogu igrali dvojici Aleksandra Vovk in Vladislav Ursu (Moldavija) ter Matija Novel in Lea Paulin. Vovkova je z Ursujem s 3:2 premagala Kamila Dziadeka in Julio Szymczak iz Poljske, Novel in Paulinova pa sta ugnala Turka Tugaya Yimlaca in Ece Haras, potem ko sta izgubljala že z 0:2 v nizih.

V kadetski konkurenci je v kvalifikacijah igrala le Sara Tokič. Za najmlajšo članico slovenske izbrane vrste je bila premočna Turkinja Simge Inal, ki je zmagala s 4:0, prav tako pa so izgubile tudi mešane dvojice Žiga Žigon in Nuša Kadišo, Mitja Omerzel in Sara Tokič ter Aljaž Godec in Blažka Harkai.