Na prvem letošnjem odprtem turnirju republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje sta v Puconcih v organizaciji domačega kluba Kema slavila Bor Klešnik (Vesna) in Neža Pogačar Žun (Mengeš). Klešnik je v finalu s 3:0 (11, 10, 4) premagal Maja Murna (ŠD SU), tretje mesto pa sta si delila Zal Šesek in Tim Stajnko (oba Vesna). Finalni obračun med Ano Leskošek (Savinja) in Pogačar Žunovo je s 3:1 (8, -6, 4, 7) pripadel igralki Mengša, na tretjem mestu pa sta tekmovanje končali Živa Dogar (Kema) in Lana Slatinšek (ŠD SU).

V konkurenci mlajših kadetov je nastopilo 58 igralcev, tudi prvi nosilec Luka Jokić (Mengeš), ki pa ga je v četrtfinalu zaustavil Maj Murn. Pred tem je Murn v finalni skupini v prvem krogu premagal Vitana Likozarja (B2) in Jako Lesnika (Muta), v polfinalu pa je po hudem boju ugnal še Tima Stajnka s 3:2 (-5, 5, 7, -9, 11). Eno tekmo manj je do finala odigral Bor Klešnik, ki mu, kot drugo postavljenemu nosilcu ni bilo treba igrati prvega kroga, v drugem pa je bil boljši od Mihe Homana (Inter Diskont), v četrtfinalu pa v klubskem obračunu tudi od Marka Dimnika. Tudi v polfinalu mu je igral proti soigralcu iz Vesne, Zalu Šesku, in po maratonskem dvoboju je slavil s 3:2 (8, 8, -7, -9, 9). Čeprav Klešnik v finalu ni izgubil niza, pa se je moral za zmago pošteno potruditi, saj sta se prva dva niza končala na razliko.

V tolažilni skupini je prvo mesto osvojil Žan Okorn (Logatec), ki je v malem finalu s 3:0 (2, 5, 4) premagal Collina Bajta Zavratnika (Letrika), na tretjem mestu pa sta bila Filip Mušič (Kajuh Slovan) in Mateo Ilić (Arrigoni).

Nekaj manj prijavljenih, 34, je bilo med mlajšimi kadetinjami, prva nosilka Neža Pogačar Žun pa je opravičila vlogo favoritinje. Najtežje delo je imela v polfinalu, ko je s 3:2 (-8, 4, 14, -6, 3) premagala domačinko Živo Dogar, pred tem pa je brez izgubljenega niza bila boljša od Viktorije Letnar (Preserje) in Pike Bavdak (Kajuh Slovan). V finalu je Ani Leskošek oddala en niz, Savinjčanka pa je na poti do finala premagala Tino Križnič (B2), Katarino Lešnjak (Vesna) in v polfinalu še Lano Slatinšek s 3:1.

V tolažilni skupini je v malem finalu Valentina Mišigoj (Letrika) ugnala Nejo Gazvodo (ŠD SU), s tretjim mestom sta se morali zadovoljiti Maruša Vrhovnik (Mengeš) in Živa Dervarič (Kema).