V športni dvorani Luče je bilo v organizaciji NTK Savinja na sporedu državno prvenstvo v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov posamezno in v dvojicah. Naslova državnih prvakov med posamezniki sta se veselila domačinka Ana Leskošek (Savinja) in Luka Jokić (Mengeš), ki je do naslova prišel tudi v igri dvojic z Majem Murnom (ŠD SU). Najboljši med dvojicami pri mlajših kadetinjah pa sta bili Živa Dogar (Kema) in Zoja Žolek (Cirkovce).

Največ razlogov za dobro voljo po koncu državnega prvenstva za mlajše kadetinje, nastopilo je 36 igralk, je imela članica domačega kluba, Ana Leskošek, ki je dobro formo potrdila že v predtekmovanju. V glavnem delu tekmovanja je bila vse do finalnega obračuna z Zojo Žolek (Cirkovce) zelo prepričljiva, saj ni izgubila niti niza. Potem ko je bila v prvem krogu prosta, je v drugem premagala soigralko Izo Weiss, v četrtfinalu je bila boljša od Eme Crnkovič (Kema), v polfinalu pa je brez izgubljenega niza premagala še Tino Križnič (B2), ki je do polfinalnega nastopa prišla brez boja, saj je prva nosilka, Neža Pogačar Žun (Mengeš) zaradi poškodbe dvoboj morala predati. Veliko težje je Leskoškovo čakalo v finalu, saj je bila tudi Zoja Žolek v zelo dobri dnevni formi. V soboto je v predtekmovanju vse tri dvoboje dobila s 3:0, v glavnem delu tekmovanja pa je po prostem prvem krogu brez izgubljenega niza premagala tudi Tijo Kastelic (Krka). Več težav je imela v četrtfinalu proti Živi Dogar, soigralko pri dvojicah, ki ji je prva odvzela niz. Še bolj napeta je bila polfinalna tekma z Lano Slatinšek (ŠD SU), ki ga je dobila s 3:2. Tudi finalni dvoboj se je končal po petih nizih, s 3:2 (14, -7, 7, -4, 3) pa je slavila Leskoškova.

Prvi nosilec v konkurenci mlajših kadetov, Luka Jokić, ki je v konkurenci 88 igralcev v dveh dneh izgubil le dva niza. V predtekmovanju je vse tri tekme dobil s 3:0, v glavnem delu tekmovanja pa je do četrtfinala premagal Aleksa Koželja (Savinja) in Miho Faturja (Savinja). Oba s 3:0, kot prvi pa mu je niz v četrtfinalu odvzel Brin Kunstelj (Savinja). S 3:1 je bil boljši tudi od Maja Murna (ŠD SU), svojim partnerjem v igri dvojic. Veliko težjo pot do finala je imel Mark Dimnik (Vesna), ki je v svoji predtekmovalni skupini vse tri dvoboje dobil s 3:0. V glavnem delu tekmovanja je brez izgubljenega niza premagal še Martina Gerkšiča (Mengeš) in Aneja Svržnjaka (Savinja), v četrtfinalu pa je v petem nizu v klubskem obračunu zlomil odpor Zala Šeska. Tudi v polfinalu je bil njegov nasprotnik klubski soigralec iz Vesne, Bor Klešnik, Dimnik pa je tudi ta dvoboj dobil s 3:2. V finalu je bil Jokić nepremagljiv in je s 3:0 (8, 10, 6) prišel do naslova državnega prvaka med mlajšimi kadeti.

Zelo izenačen je bil tudi finale med dvojicami za mlajše kadetinje. Čeprav sta Živa Dogar in Zoja Žolek zaostajali že za dva niza, sta v nadaljevanju naslednje tri dobili, dva od njih na razliko, s končnim izidom 3:2 (-8, -5, 8, 9, 9) pa sta premagali Ano Gergek in Emo Crnkovič (obe Kema). Dogarjeva in Žolekova sta tudi v polfinalu slavili s 3:2, premagali pa sta Tijo Kastelic in Zaro Judež (obe Krka). Manj težav sta v polfinalu imeli Gergekova in Crnkovičeva, ki sta bili s 3:0 boljši od Ane Leskošek in Maje Belaj (obe Savinja).

Tudi pri mlajših kadetih je bil boj za naslov državnega prvaka med dvojicami zelo razburljiv, na koncu pa sta se veselila Luka Jokić in Maj Murn, ki sta v finalu s 3:2 (11, -8, -8, 9, 7) premagala Bora Klešnika in Tima Stajnka (oba Vesna). Jokić in Murn sta tudi v polfinalu slavila s 3:2, boljša sta bila od Zala Šeska in Marka Dimnika, medtem ko sta Klešnik in Stajnko v polfinalu s 3:1 premagala Brina Kunstlja in Miho Faturja (oba Savinja).

Izidi DP za mlajše kadetinje in mlajše kadete

Mlajše kadetinje – posamezno

Mlajši kadeti – posamezno

Mlajše kadetinje – dvojice

Mlajši kadeti – dvojice