Na olimpijskih igrah mladih, ki bodo od 6. do 18. oktobra letos potekale v Buenos Aires, bo svojo predstavnico imel tudi slovenski namizni tenis. Čeprav je Aleksandra Vovk v kanadskem Markhamu v začetku junija s tekmovanjem končala v polfinalu repasaža, je pred nekaj dnevi s sedeža Mednarodne namiznoteniške federacije (ITTF) prišlo obvestilo, da bo med nastopajočimi tudi najboljša slovenska mladinka na svetovni jakostni lestvici.

»Zame je to uresničitev otroške želje, saj sem si vedno želela nastopiti na olimpijskih igrah. Na začetku leta po vseh težavah, ki sem jih imela s poškodbami, sploh nisem pomislila na to, da bo oktobra lahko igrala v Buenos Aieresu. Na kvalifikacijah v Kanadi sem bila relativno blizu uspeha, zato me je novica, da bom vseeno lahko igrala v Argentini, toliko bolj razveselila. Kako bodo potekale priprave v tem trenutku še ne vem, vsekakor pa se bom skušala čim bolje pripraviti na to tekmovanje,« Aleksandra Vovk ni skrivala veselja ob novici, da bo kot edina slovenska igralka v namiznem tenisu nastopila na olimpijskih igrah mladih.

Sedemnajstletnica, doma iz Mojstrane, se je v letošnji sezoni izkazala na članskem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, odlične igre pa je prikazala tudi v avstrijskem državnem prvenstvu, kajti tudi z njeno pomočjo se je ekipa Ossiachersee Bodensdorf uvrstila v prvo ligo. Na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu je s slovensko izbrano vrsto osvojila deveto mesto, v posamični konkurenci jo je v tretjem krogu zaustavila Kitajka Jing Ning, ki igra za Azerbajdžan, Ningova pa je bila s soigralko Xiantai Chen za Vovkovo in Katarino Stražar usodna tudi v osmini finala dvojic. Trenutno je na 43. mestu svetovne mladinske lestvice in prav to ji je tudi prineslo uresničitev otroške želje.