V Markhamu v Kanadi se danes začenjajo kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre mladih, ki bodo oktobra v Argentini. Med tistimi, ki se bodo potegovale za nastop v Buenos Airesu, je tudi Aleksandra Vovk, ki je na ekipnem svetovnem prvenstvu navduševala s svojimi predstavami. Njena prva nasprotnica v kvalifikacijah bo Kolumbijka Juliana Rodrigues.

Vovkova je z očetom Sandijem, ki jo bo spremljal na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, v Kanado prišla po dvajsetih urah potovanja.

»Aleksandra se je dobro aklimatizirala in nima težav s časovno razliko. Za njo je že prvi daljši trening, na katerem sva največ pozornosti namenila servisu, vračanju servisa, gibanju, top spinu z obeh strani, predvsem pa natančnosti in čim boljši kontroli žogice. Na treningu je delovala dobro in očitno ji je krajši počitek po mladinskem mednarodnem turnirju na Slovaškem koristil. Za mizo je bila hitra, gibljiva, žogice pa hitre, z veliko spina. Tudi servis in sprejem je dobro čutila,« je pred njenim današnjim dvobojem z Rodgiruesovo dejal Sandi Vovk.

Ker se Kolumbija ne udeležuje turnirjev ITTF v Evropi, je Rodriguesovo zanjo neznanka. Toda, če bo igrala kot zna, bi se morala uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. Njen cilj je, da se uvrsti na olimpijske igre mladih v Buenos Aiersu.