Že od petka naprej je Otočec v znamenju namiznega tenisa in tako bo vse do četrtka, ko se bodo končale letošnje zimske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. V t. i. mehurčku v sklopu hotela Šport in namiznoteniškega centra so tako, z izjemo slovenske moške izbrane vrste, zbrani vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Treninge vodita Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjaka, državni selektor moške kadetske in mladinske reprezentance, ki jima pri delu pomagajo še Miroslav Tokič, predsednik Strokovnega sveta NTZS Miloš Živkovič Peperko, sekretar NTZS Dane Šarlah in kondicijski trener Sašo Ogrizovič.

Vse udeleženke in vsi udeleženci priprav so morali na priprave priti s potrdilom o negativnem rezultatu izvida o opravljenem testiranju na virus covid-19. Priprave ves čas potekajo v t. i. mehurčku, ki se ga po vstopu vanj, do konca priprav ne sme zapustiti ter se nato vanj ponovno vračati. Ker imajo nekateri od njih tudi šolske obveznosti, bo jim od ponedeljka naprej zanje prilagojen urnik priprav omogočal tudi sodelovanje v šoli na daljavo. Načrtovano je tudi bilo, da bi se v soboto in nedeljo priprav udeležila tudi Bojan Tokič in selektorica slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh. »Bojan Tokič že v sredo potuje na turnir v Doho, do petka pa je bil na sedemdnevnem treningu v Saarbrücknu, zato je žal moral svojo prisotnost na Otočcu odpovedati,« je neuničljivega Tokiča opravičila Andreja Ojsteršek Urh, ki bo skupaj z Denijem Kožulom v Doho odšla v četrtek, medtem ko se jim bo Darko Jorgič, ki mu ne bo treba igrati kvalifikacije, pridružil šele prihodnjo nedeljo.

Na zimskih pripravah na Otočcu so:

Članice: Nina Zupančič, Ivana Zera, Lara Opeka, Lea Paulin, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar, Ana Tofant, Špela Trelec in Tjaša Novak.

Mladinke: Nuša Kadiš, Blažka Harkai, Polona Horvat, Kim Kastelic, Eva Cerkvenič in Lara Belaj.

Kadetinje: Sara Tokić, Enya Moltara, Urša Rozman,  Eva Horvat, Neža Pogačar Žun, Živa Dogar, Zala Kontelj in Adrijana Mrazič.

Mlajše kadetinje: Ana Leskovšek in Lana Slatinšek.

Člani U-21: Jožko Omerzel, Rok Trtnik.

Mladinci: Žiga Kristjan Žigon, Aljaž Godec,  Mitja Omerzel, Aljaž Goltnik, Luka Stražišar, Mihael Kocijančič, Jure Smodiš, Nino Šegula, Matic Čopar, Blaž Lapajne, Aljaž Fortuna, Dejan Jovanović in Domen Hohnjec.

Kadeti: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Jure Kraker, Aleks Ušaj, Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Mark Dimnik in Bor Klešnik.

Mlajši kadeti: Luka Jokić, Tim Stajnko, Urban Janc, Brin Kunstelj in Bor Brodnjak.