V prvi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je Vesna na domačem igrišču v Zalogu premagala Ariggoni, ki brani naslov, s 5:2. Junakinja v domačem taboru je bila Kristina Rahotin Pavič s tremi zmagami. Peter Hribar in Tilen Cvetko z dvema zmagama ter Neven Krković z eno so v mariborski dvorani Tabor poskrbeli za zmago Krke s 5:2 v prvi finalni tekmi lige končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški. Obe drugi finalni tekmi bosta na sporedu v soboto, 2. junija, morebitni tretji pa v sredo, 6. junija.

V rednem delu sezone so varovanke Bojana Paviča enkrat že premagale branilke, in sicer v gosteh, medtem ko so bile v Zalogu boljše Izolčanke. Tudi pot do finala končnice je bila za obe ekipi podobna, saj je Vesna v dveh tekmah premagala Logatec, Arrigoni pa Kajuh Slovan, kar je napovedovalo enakovreden obračun, toda gostje so na prvo tekmo prišle brez izkušene Jane Ludvik, kar se je v njihovi igri še kako poznalo.

Po zaslugi Ivane Zere in Kristine Rahotin Pavič se je finalni obračun začel bolj obetavno za domačo ekipo. Gostje je v z dvema zmagama v igro vrnila Lea Paulin, pomembno zmago pa je nato za Založanke dosegla Tjaša Supanič, ki je s 3:1 premagala Mineo Ljuco. Založanke so tako za končni uspeh potrebovale le še eno zmago, zanjo pa je v sedmem dvoboju poskrbela Kristina Rahotin Pavič, ki je brez izgubljenega niza premagala Leo Paulin, aktualno slovensko državno prvakinjo do 21 let in v mladinski konkurenci.

Tudi Maribor in Krka sta se v rednem delu državnega prvenstva v medsebojnem dvoboju po enkrat zmagala in izgubila, težje delo pa so v polfinalu končnice imeli Mariborčani, ki so Inter Diskont izločili po dveh zmagah v gosteh. Na drugi strani so štirikratni zaporedni državni prvaki za uvrstitev v finale proti Kemi potrebovali le dve tekmi.

Novomeščani so prvo finalno tekmo končnice v Mariboru začeli odlično, saj so Peter Hribar z dvema zmagama, Neven Karković in Tilen Cvetko, ki je v izenačenem dvoboju s 4:2 premagala domačega veterana Gregorja Komca. Matic Slodej, s tremi zmagami junak tretje polfinalne tekme končnice na Ravnah, je nato premagal Tilna Cvetka, v dvoboju veteranov pa je bil Komac s 3:1 boljši od Karkovića. Vse dvome o zmagovalcu je v sedmem dvoboju razrešil Cvetko, ki je premagal Piljaka.

Izid prve finalne tekme lige Vzajemna 1. SNTL ženske

Izid prve finalne tekme lige Vzajemna 1. SNTL moški