Minuli konec tedna so bile na sporedu tekme tretjega kroga v 2. SNTL za moške, najbolj zadovoljni pa so bili v taboru Vesne iz Zaloga. Z zmago nad ekipo Cornilleau Mengeš II so namreč edina ekipa, ki je še brez poraza. V soboto so dvakrat praznih rok ostali Ptujčani, naprej v Kočevju, nato še na Rakeku.

Po štirinajstdnevnem odmoru se je nadaljevalo tekmovanje v 2. SNTL za moške, tretji krog pa je postregel tudi z nekaj presenetljivimi izidi. Vendar to ne velja za ekipo, ki jo vodi Bojan Pavič. Založani so že v začetku maja s 5:0 premagali NTK B2, v soboto pa so v derbiju kroga s 5:1 premagali še Mengšane. Dve zmagi sta za Vesno dosegla Taj Lavrič, ki se je po nekaj sezonah v Arrigoniju vrnil v Zalog in Filip Kolle, eno pa je dodal še Pavič. Za goste je bil uspešen le Nejc Erjavec.

Do tega kroga je bil brez poraza tudi še Ptuj, ki je prvi hladen tuš doživel že v soboto dopoldne, ko so po treh zmagah Damijana Voduška ter eni Tima Zajca in Gregorja Vidmarja morali priznati premoč Melamina iz Kočevja. Za Ptujčane sta bila po enkrat zmagala Luka Krušič in Darko Drčič. Ptujčani so praznih rok ostali tudi v popoldanskem dvoboju na Rakeku. Junak dvoboja je bil v domači ekipi s tremi zmagami Žiga Urbanc, po enkrat pa sta zmagala Darijan Vizjak in Jurij Zdovc, medtem ko je za Ptuj dvakrat do zmage prišel Luka Krušič, po eno pa sta vpisala Marsel Šegula in Darko Drčič.

Manj uspeha je imel Rakek v dopoldanski tekmi z velenjskim Tempom. Zanj je bil to drugi poraz v letošnji sezoni. Za Velenjčane je Miha Kljajič zabeležil tri zmage, po enkrat pa sta zmagala Tadej Vodušek in Patrik Videc. Vendar pa Tempo zmage na Rakeku ni potrdil še popoldne v Kočevju, kjer so domačini po dopoldanski zmagi nad Ptujem premagali še Tempo. Spet se je izkazal Damijan Vodušek, ki je dobil dve svoji partiji, dvakrat je do zmage prišel tudi Gregor Vidmar in enkrat Tim Zajec. Za goste iz Velenja sta po enkrat zmagala Miha Kljajič in Tadej Vodušek.

Razburljivo je bilo tudi na tekmi med Ilirijo in Cornilleau Mengšem II, v deveti partiji pa je zmago gostom prinesel Aljaž Goltnik. Pred tem je Goltnik za svojo ekipo tudi že enkrat zmagal, dvakrat je bil uspešen Nejc Erjavec in enkrat Mitja Zavec, za Ilirijane sta po dvakrat zmagala Robert Boldin in Kristian Ludvik. V svoji drugi sobotni tekmi je Ilirija brez večjih težav premagala NTK B2.

V prekmurskem obračunu je Kema II po treh zmagah Nina Šegule in dveh Jureta Smodiša s 5:3 premagala Soboto. Za soboško ekipo je bil dvakrat uspešen Miha Jamšek in enkrat Gregor Kocuvan. Pucončani so v nedeljo v Kranju odigrali tudi že tekmo četrtega kroga, v njej pa so bili brez izgubljenega dvoboja boljši od NTK B2. Šegula in Smodiš sta zmagala dvakrat ter Jan Lipič enkrat.

Izidi tretjega kroga 2. SNTL