Danes so s krajšimi pripravami na Otočcu, ki so se začele prejšnji četrtek, končali najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Izbrancem Andreje Ojsteršek Urh se je v ponedeljek pridružil še novopečeni očka, Bojan Tokić, slovenska selektorka pa je tudi že določila peterico, ki bo med 15. in 20. septembrom igrala na evropskem prvenstvu v Varšavi. Slovenske barve bodo zastopali Darko Jorgič, Bojan Tokič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

»Že zaradi rojstva Bojanovega sina Jakoba in mojega rojstnega dne, se je spodobilo, da smo si v soboto privoščili prost dan,« je ob koncu priprav na Otočcu dejala Andreja Ojsteršek Urh, ki je bila nadvse zadovoljna s tem, kar so njeni varovanci pokazali v dvorani.

»Ko imaš v dvorani takšne igralce, kot jih imamo mi, potem je praktično nemogoče, da trening ne bi stekel v prvo smer. V ponedeljek se nam je pridružil še Bojan, ki je po rojstvu sina še bolj motiviran za delo, sicer pa sta bila prve dni Darko in Deni razred zase, vendar jima Peter in Tilen vztrajno sledita. Pohvaliti moram tudi vse štiri mlajše igralce, Aljaža Godca, Žigo Kristijana Žigona, Miho Podobnika in Matijo Novela, ki je žal priprave, zaradi bolečin v rami, moral končati dva dni pred drugimi. Vsi štirje so članski reprezentantom vztrajno sledili in verjamem, da jim bodo te priprave dobra spodbuda za njihovo nadaljnje delo. Upam, da bomo priprave v takšni obliki lahko še večkrat ponovili,« je še dejala selektorka slovenske moške reprezentance, ki je imela z izbiro potnikov na evropsko prvenstvo v Varšavo sladke skrbi.

»Glede na našo zadnjo uvrstitev na ekipnem evropskem prvenstvu imamo na evropskem prvenstvu za posameznike in dvojice pravico do petih nastopajočih. Večjih dilem okoli ekipe ni bilo, do začetka prvenstva imamo še več kot mesec dni in pol časa, videli pa bomo, kako bo z mednarodnimi turnirji do takrat.«