Na svojem prvem evropskem TOP 16 v Montreuxu je Darko Jorgič zablestel v svojem polnem sijaju. V prvem krogu je presenetil velikega Belorusa Vladimirja Samsonova in ga premagal s 4:1 (-8, 4, 9, 7, 10), v četrtfinalu pa je po hudem boju v petem nizu, prav tako s 4:1 (7, 8, 10, -6, 20) ugnal Yang Wanga iz Slovaške. S kom bo igral v polfinalu, bo znano po dvoboju med Portugalcem Marcosom Freitasom in Hrvatom Tomislavom Pucarjem. Njun dvoboj se bo začel ob 20.50.

»Mislim, da je Samsonov premagljiv, odlično pa je, da se bo Darko z njim pomeril prav na TOP 16, saj do zdaj z njim še ni igral. Glede na to, da pri Samsonovu ne vemo, kako dolgo bo igral, bi bilo škoda, če se Darko v svoji karieri nikoli ne bi pomeril s takšno legendo,« je petkov večerni žreb na evropske TOP 16 komentirala Andreja Ojsteršek Urh, trenerka Darka Jorgića, ki je v dvoboj z legendo svetovnega namiznega tenisa vstopil z veliko mero spoštovanja in ostal pri osmi točki. Toda že v drugem je pokazal zobe in 43-letnemu Samsonovu prepustil le štiri točke. Ohrabren z zmago v drugem nizu je z mirno in zbrano igro tudi nadaljeval ter prišel do končne zmage s 4:1.

V četrtfinalu je naletel na Kitajca Yanga Wanga, ki igra za Slovaško. Wang je v prvem krogu nekoliko nepričakovano izločil četrtega nosilca TOP 16, Francoza Simona Gauzyja s 4:3 (-8, 9, -6, 9, -11, 7, 10). Slovak je na svetovni lestvici le tri mesta pred Jorgičem, ki je trenutno 40., že od prvega niza naprej pa je bilo jasno, da aktualni slovenski državni prvak razmišlja le o zmagi. Čeprav je po vodstvu s 3:0 v nizih v četrtem nekoliko popustil, je v petem vajeti igre spet vzel v svoje roke in prišel do vodstva z 10:7. Nepopustljivi Wang je izid izenačil, v igri živcev, je imel tudi tri zaključne žogice, da bi prišel do svojega drugega niza, vseeno pa je bil hrastniški namiznoteniški biser dovolj mirno glavo in z enajsto zaključno žogico prišel do uspeha kariere.

»Obe tekmi se igral res dobro. Taktično in tudi igralno. Premagati Samsonova, legendo namiznega tenisa, je nekaj posebnega. Kot sem že rekel, igram sem res vrhunsko in na koncu se je obrestovalo. Z Wangom se dobro poznava, zato je bilo res se malce težje. Zadnje tri obračune sem ga premagal, zato sem vedel, da danes bo težje in da bo potrebno igrati še boljše kot prejšnje dvoboje. Zadnjo točko, ko sem dobil Wanga, sem začutil adrenalin in da se ne morem več premakniti. Res sem bil presrečen, da sem ga premagal. Zdaj me čaka nekaj ur počitka, v nedeljo pa spet na polno. V vsakem primeru me čakata dva dvoboja. Možnosti za visoko uvrstitev so velike, zavedam pa se, da na TOP 16 ni lahkega nasprotnika,« je po velikem uspehu dejal Jorgič. V nedeljo ob 12.15 se pomeril z zmagovalcem dvoboja med Hrvatom Tomislavom Pucarjem, njegovim velikim konkurentom iz mlajših kategorij, ki je imel v prvem krogu srečo, saj Nemec Dimitrij Ovčarov zaradi bolezni ni igral, in Portugalcem Marcosom Freitasom.