Slovenska trojka na tretjem letošnjem Platinum turnirju svetovne serije ITTF v Shenzhenu na Kitajskem so odlično začeli kvalifikacijske boje. Bojan Tokič je s 4:0 (9, 8, 11, 8) premagal Francoza Antoina Hacharda, Darko Jorgič je bil s 4:0 (8, 6, 4, 9) boljši od Turka Ahmeta Lija, najtežje delo pa je imel po pričakovanjih Deni Kožul, ki je s 4:1 (-10, 10, 7, 12, 5) premagal Pak Nam Nga in Honkonga.

Najbolj izkušeni Slovenec na turnirju v Shenzenu Bojan Tokič, ki je na 70. mestu svetovne lestvice, je brez večjih težav strl odpor Francoza Hacharda (132.), toda že v drugem krogu bo na drugi strani mize stal Belorus Vladimir Samsonov, ki je pri svojih 42-tih letih še vedno med najboljšimi igralci sveta. Trenutno je na 24. mestu svetovne lestvice, v prvem krogu pa je premagal Yukiya Uda iz Japonske s 4:0.

Odlično je svojo nalogo opravil tudi aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič, ki je brez težav opravil s Turkom Ahmetom Lijem (252.). Mladi Hrastničan je bil v vseh štirih nizih veliko boljši nasprotnik, zato pa ga težje delo čaka v drugem krogu, kjer se bo pomeril s Kazahstancem Kirilom Gerasimovom (36.), ki je bil v prvem krogu s 4:0 premagal Indonezijca Deepasha Bhagwanija.

Deni Kožul, trenutno 109. na svetovni lestvici, dvoboja proti Pak Nam Ngu (64.) ni začel najbolje, saj je v dramatični končnici uvodnega niza izgubil. Zato pa je bilo nadaljevanje za Logatčana toliko bolj uspešno, saj je že v drugem nizu dobil končnico, še bolj dramatičen pa je bil peti niz, v katerem je tudi slavil Kožul. V drugem krogu bo igral proti Nemcu Ricardu Walterju (45.), ki je s 4:0 izločil Martina Allegra iz Belgije.