Tudi po petem krogu 1. SNTL ženske ni prišlo do spremembe na vrhu prvenstvene razpredelnice. Aktualni državni prvak Arrigoni je s 5:1 slavil na Ravnah na Koroškem, Ljubljana pa je s 5:0 premagala Jeseničanke. Do pomembne zmage je prišel Kajuh Slovan, ki je bil doma s 5:2 boljši od Keme, Vesna je že v sredo brez izgubljenega niza premagala Preserje, Logatčanke pa so v gosteh s 5:2 prišle do dveh točk v Šempetru pri Gorici.

Derbi kroga je sicer bil v dvorani na Kodeljevem, kjer je gostovala do tega kroga tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva, Kema. Gostje iz Puconcev so dvoboj sicer začele z zmago Ane Kovačec nad mlado Enyo Moltaro, toda Lara Opeka z dvema zmagama in Tjaša Novak z eno sta domačinke popeljali do vodstva s 3:1. Gostje je v igro vrnila Staša Matis, toda Novakova in Opeka sta domači ekipi zagotovili dve točki, s katerima so ostale v boju za končnico.

Do pomembne zmage v boju za končnico so v Šempetru pri Gorici prišle tudi Logatčanke, ki so svojo junakinjo imele v Nini Zupančič. Slednja je dobila vse tri dvoboje, po eno zmago sta vpisali Katja Gutnik in Kaja Okorn. Obe sta svoji nasprotnici premagali s 3:2, v domači ekipi je z dvema zmagama navdušila Sara Tokić.

Na Ravnah na Koroškem se je dvoboj začel z zmago Lee Kadiš proti Urški Čokelj, zato pa je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju aktualnih državnih prvakinj, ki so domačinkam prepustile le še niz. Po dve zmagi sta vpisali Jana Ludvik in Lea Paulin, eno pa je dodala še Urška Čokelj.

Vlogo favoritinj je opravičila tudi Ljubljana, ki je na Jesenicah oddala le en niz. Do njega je prišla Barbara Jančič v uvodnem dvoboju s Tamaro Pavčnik, ki je bila boljša tudi od Nuše Bolte, do dveh zmag je prišla še Zala Veronik, enkrat pa je slavila njena sestra dvojčica Nika.

Že v sredo so se dveh prvenstvenih točk veselile varovanke Bojana Paviča, ki so premagale Preserje. V domači ekipi je do dveh zmag prišla Tjaša Supanič, po enkrat pa so slavile Ivana Zera, Aina Selak in Špela Trelec.

Izidi petega kroga 1. SNTL ženske

Kajuh Slovan – Kema        5:2

Inter Diskont – Arrigoni     1:5

Vesna – Preserje               5:0

Letrika – Logatec               2:5 

Jesenice – Ljubljana         0:5

Vrstni red: Arrigoni 10 (25:4), 2. Ljubljana 10 (25:5), 3. Vesna 6 (20:11), 4. Kema 6 (17:10), 5. Logatec 6 (19:16), 6. Kajuh Slovan 6 (18:16), 7. Inter Diskont 4 (13:16), 8. Letrika 2 (10:21), 9. Jesenice 0 (2:25), 10. Preserje 0 (0:25).