Miha Štamcar, 08.02.2020 ob 22:19

Tudi v četrtem krogu 1. SNTL moški sta ekipi Maribora in Mute zabeležili novi zmagi in sta še naprej brez poraza. Maribor je v gosteh s 5:3 strl odpor ekipe ŠD SU, Muta pa je doma s 5:1 premagala Cornilleau Mengeš II. Še drugič letos je praznih rok ostala Krka, tokrat na Ravnah, kjer je Inter Diskont slavil s 5:3. V Lučah je domača Savinja I premagala Kemo s 5:4, prav tako deveti dvoboj pa je odločal tekmo v Mengšu, kjer je Taj Lavrič Arrigoniju prinesel prvi dve točki v letošnji sezoni.

Vodilni Mariborčani so se morali pošteno potruditi, da so v četrtek v Novem mestu zlomili odpor domačega ŠD SU-ja. V domači ekipi se je s tremi zmagami izkazal Uroš Slatinšek, ki je tudi trener novomeške ekipe, v mariborski zasedbi pa sta po dvakrat slavila Tomaž Roudi, slednji tudi osmi dvoboj proti Mitji Omerzelu in Gregor Komac, enkrat je bil uspešen še Matevž Črepnjak.

Lažjo pot do četrte zmage v sezoni je imela novinka na prvoligaški sceni, Muta. V prvem dvoboju je Rok Trtnik sicer premagal Bojana Paviča, ki je proti Timu Pavliju le prišel do zmage, po enkrat sta do nje v domači zasedbi prišla še Matic Slodej in Boštjan Kraser, do dveh pa je prišel Danilo Piljak.

Novomeščani so še drugič v sezoni ostali praznih rok. Tokrat na Ravnah na Koroškem, kjer je bil najboljši posameznik tekme Lorencio Lupulescu, s tremi zmagami, a to ni bilo dovolj, da bi Krka prišla do dveh točk. V domači zasedbi sta se z dvema zmagama izkazala Mitja Horvat in Žiga Kristijan Žigon, z eno pa Aljaž Godec.

Kar tri ure in pol je trajala tekma v Lučah, na veselje domačinov pa je do dveh točk prišla Savinja I. Njen junak je bil Patrik Rosc, ki je v odločilnem dvoboju brez izgubljenega niza ugnal Luko Norčiča. Za Rosca je bila to druga zmaga, do dveh je prišel tudi Jaka Golavšek, do ene pa Jure Slatinšek. Za Pucončane sta po dvakrat zmagala Damjan Telko in Tomaž Pelcar.

Pravi maraton, dolg pet ur, sta v Mengšu uprizorila domača prva ekipa iz Arrigoni. Kazalo je že, da so bližje svoji drugi letošnji zmagi Mengšani, ki so po treh zmagah Klemna Jazbičla in eni Andraža Avblja, vodili s 4:3. Toda po zmagi Matije Novela nad Avbljem s 3:2, je Taj Lavrič v odločilnem dvoboju s 3:1 ugnal Aljaža Goltnika za prvi izolski točki, s katerima so zadnje mesto na prvenstveni lestvici prepustili drugi mengeški ekipi. Za Izolčane sta ob eni Lavričevi zmagi po dvakrat zmagala Matija Novel in Erik Paulin.

Izidi četrtega kroga 1. SNTL moški

Savinja I – Kema I 5:4, Muta – Cornilleau Mengeš II 5:1, ŠD SU – Maribor 3:5, Inter Diskont – Krka 5:3, Mengeš I – Arrigoni 4:5.

Vrstni red: 1. Maribor 8 (20:6), 2. Muta 8 (20:9), 3. Inter Diskont 6 (17:11), 4. Kema I 4 (18:13), 5. Krka 4 (15:15), 6. Savinja I 4 (14:17), 7. ŠD SU 2 (13:18), 8. Mengeš I 2 (11:17), 9. 10. Arrigoni 2 (10:19), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (7:20).