Miha Štamcar, 07.03.2020 ob 21:56

V sedmem krogu 1. SNTL moški so vodilne tri ekipe prišle do novih zmag in si tudi praktično že zagotovile uvrstitev v končnico. Vodilni Maribor je doma s 5:0 premagal Cornilleau Mengeš II, Xiom Muta je bila v gosteh boljša od Arrigonija, že v četrtek pa je Inter Diskont s 5:2 premagal Kemo I. Do druge letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:4 boljši od ekipe ŠD SU, z zmago proti Savinji I s 5:2 pa je v igri za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico ostala tudi Krka.

Vodilni Mariborčani v mali dvorani Tabor niso imeli večjih težav proti mladih Mengšanom, ki so do svojega edinega osvojenega niza prišli po zaslugi Roka Trtnika. Odvzel ga je Gregorju Komacu, ki je sicer prišel še do ene zmage. Dvakrat je bil uspešen tudi Matevž Črepnjak, eno zmago pa je vpisal Tomaž Roudi.

Zelo dobro so dvoboj proti drugouvrščeni Muti začeli Izolčani, ki so z zmagama Taja Lavriča in Erika Paulina proti Danilu Piljaku in Bojanu Paviču povedli z 2:0. Vendar so bile to njihove edine zmage, kajti v nadaljevanju so do izraza prišle izkušnje in znanje gostov, ki so na krilih Matica Slodeja s tremi zmagami, po eno sta dodala še Piljak in Pavič, prišli do svoje šeste zmage v letošnji sezoni.

Do izredno pomembne zmage v boju za končnico so že v četrtek na vročem terenu v Puconcih prišli Ravenčani, ki so v dve uri in pol trajajočem dvoboju premagali domačo Kemo. Junak tekme je bil Mitja Horvat, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, po eno pa sta vpisala izkušeni Darko Jamšek, ki je bil s 3:2 boljši od Damjana Zelka in Žiga Kristjan Žigon. V domači ekipi sta po enkrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

Krka, ki brani naslov državnega prvaka, še ni opustila boja za uvrstitev v končnico. Tokrat je proti Savinji I zaigrala v najboljši zasedbi, tudi z Nevenom Krkovićem, ki je prišel do ene zmage, tako kot tudi Tilen Novak. V vrstah Savinje, ki se, podobno kot Novomeščani, še bori za uvrstitev v končnico, se je z dvema zmagama izkazal Jaka Golavšek, ki je po hudem boju moral priznati premoč le Lorenciu Lupulescu, ki je izgubljal že z 0:2 v nizih. Pred tem je Lupulescu na kolena spravil tako Patrika Rosca kot Jureta Slatinška, slednjega prav tako s 3:2 v nizih. Petega je dobil z 12:10.

Najbolj izenačeno je bilo v Mengšu, kjer je bil v vrstah novomeškega ŠD SU-ja nepremagljivi Uroš Slatinšek, ki je spet dobil vse tri svoje dvoboje. Eno zmago za novomeško ekipo je dosegel še Jožko Omerzel, vendar to ni bilo dovolj, da bi novinci v ligi prišli do svoje tretje letošnje zmage. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala David Orešnik in Andraž Avbelj, ki je v odločilnem dvoboju s 3:2 premagal Domna Zupančiča. Do ene zmage je prišel še Klemen Jazbič.

Izidi sedmega kroga 1. SNTL moški

Kema I – Inter Diskont 2:5, Mengeš I – ŠD SU 5:4, Arrigoni – Xiom Muta 2:5, Krka – Savinja I 5:2, Maribor – Cornilleau Mengeš II 5:0.

Vrstni red: 1. Maribor 14 (35:11), 2. Xiom Muta 12 (32:16), 3. Inter Diskont 12 (32:17), 4. Kema I 8 (30:22), 5. Krka 8 (25:25), 6. Savinja I 6 (24:27), 7. ŠD SU 4 (25:31), 8. Mengeš I 4 (17:31), 9. rrigoni 2 (19:34), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (10:35).