Miha Štamcar, 17.04.2021 ob 23:58

Tudi po tritedenskem odmoru na vrhu obeh prvenstvenih lestvic v 1. SNTL ni prišlo do sprememb. V prvi moški ligi sta vodilni ekipi zmagali, Maribor je bil doma s 5:3 boljši od Krke, ŠD SU pa v gosteh od Arrigonija. Do gostujočih zmag sta prišla tudi Kajuh Slovan, ki je na Muti slavil s 5:0 in Fužinar Inter Diskont, ki je v Lučah domačo Savinjo I premagal s 5:2. Za presenečenje je poskrbel Mengeš, ki je bil po hudem boju s 5:4 boljši od Keme Puconci I. V prvi ženski ligi sta vodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvoboja, Vesna I je doma premagala Rakek, Kajuh Slovan pa v gosteh drugo zaloško ekipo. Do pomembne zmage je v gosteh prišla Kema Puconci, ki je s 5:2 premagala Cirkovce, medtem ko je bil Fužinar Inter Diskont s 5:2 boljši od Letrike. Aktualni državni prvak, Arrigoni, je doma s 5:1 ugnal Logatec.

Aktualni državni prvaki, Mariborčani, so morali vložiti veliko napora, da so strli odpor novomeške Krke. Zanjo je vse tri zmage dosegel odlični Lorencio Lupulescu, vendar so imeli domačini v svojih vrstah več razpoloženih igralcev, saj sta po dvakrat zmagala Tomaž Roudi in Gregor Komac, enkrat pa Matevž Črepnjak. V gostujoči ekipi je bil dvakrat blizu zmage tudi Tilen Novak, a sta bila Črepnjak in Komac v petem nizu bolj zbrana, tako da je mariborska ekipa zabeležila še peto letošnjo zmago.

Petič je v letošnji sezoni slavil tudi ŠD SU, ki pa se je moral za zmago v Izoli proti Arrigoniju, ki v letošnji sezoni še ni zmagal, kar pošteno potruditi za novi dve točki. V domači ekipi je dvakrat zmagal Erik Paulin, enkrat pa Simon Frank, za Novomeščane pa je ob dveh zmagah bratov Uroša in Jureta Slatinška eno dodal še Jožko Omerzel.

Še bolj napeto kot v Mariboru je bilo v Mengšu, kjer je zmagovalca odločal deveti dvoboj, v katerem je Andraž Avbelj premagal Luko Norčiča. To je bila zanj druga zmaga, dvakrat je bil za domačo ekipo uspešen še Klemen Jazbič, enkrat pa Rok Trtnik. Za Pucončane, ki so do zdaj izgubili le enkrat, sta po dvakrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

Na dobri poti, da se uvrsti v končnico, je Fužinar Inter Diskont, ki je po treh zmagah Mitje Horvata in dveh Žige Kristijana Žigona ugnal domačo Savinjo. Ravenčani so tako prišli do svoje četrte zmage, medtem ko so Savinjčani, zanje sta po enkrat zmagala Jaka Golavšek in Patrik Rosc, ostali pri eni.

Povratnik v prvo ligo, Kajuh Slovan, je po zmagi v uvodnem krogu, ko je doma premagal Arrigoni, prišel še do svoje druge zmage. Na gostovanju na Muti so slavili brez izgubljenega dvoboja, vendar so domačini igrali brez svojega najboljšega igralca, Matica Slodeja, ki je pozitiven na covid-19. Iz podobnega razloga je manjkal tudi vodja ekipa Damjan Cvetko. Dva od petih dvobojev sta se sicer končala šele v petem nizu. Mihael Kocjančič je bil boljši od Boštjana Kraserja, Andraž Novak pa od Andreja Godca. Za ekipo s Kodeljevega je bil Novak uspešen tudi v dvoboju z Blažem Lapajnetom, do dveh zmag pa je prišel tudi Denis Pintar.

Derbi v Cirkovcah Pucončankam

Že v dopoldanskem času je bila Kema Puconci v derbiju sedmega kroga v gosteh boljša od Cirkovc, ki so bile do zdaj najbolj pozitivno presenečenje državnega prvenstva. Domačinke so do obračuna s Pucončankami le enkrat ostale praznih rok, ko je bila od njih boljša Vesna I, medtem ko so gostje izgubile tako z Vesno I kot s Kajuhom Slovanom. Čeprav je bilo na koncu 5:2 za Kemo Puconce, je do zmage prišla vse prej kot na lahek način, kajti kar tri dvoboje je dobila s 3:2. V vseh treh je bila uspešna Staša Matis, ki je bila tako s tremi zmagami tudi najboljša igralka tekme, po enkrat pa sta za gostujočo ekipo slavili še Ana Kovačec in Blažka Harkai. Za Cirkovce je bila dvakrat uspešna Katja Kranjc.

Izolčanke, ki v letošnji sezoni igrajo brez Lee Paulin in so že dvakrat ostale praznih rok, proti Logatčankam niso imele večjih težav. Tudi zato, ker Logatčanke še naprej igrajo brez svoje najboljše igralke, Nine Zupančič, tako da je do njihove edine zmage prišla Kaja Okorn. V domači ekipi je bila spet nepremagljiva izkušena Jana Ludvik, dvakrat je do zmage prišla tudi Katrina Lydia Sterchi, enkrat pa Manca Paljk.

Z zmago v Vrtojbi se je v boj za štiri mesta, ki vodijo v končnico državnega prvenstva, vključil tudi Fužinar Inter Diskont. S tremi zmagami je bila ravenska junakinja Nuša Kadiš, po eno pa sta prispevali Lea Kadiš in Polona Horvat. V domači ekipi sta bili po enkrat uspešni Sara Tokić in Gaja Mavri, ki sta bili tudi na pragu svoje druge, saj sta proti Nuši Kadiš praznih rok ostali šele v petem nizu.

Vodilni ekipi sta igrali v Zalogu, vendar ne med sabo, kajti prva ekipa Vesne je gostila Rakek, medtem ko je Kajuh Slovan igral z drugo ekipo Vesne. Obe tekmi sta se končali s 5:0, le da so v prvi slavile Založanke, v drugi pa Kodeljevčanke. Za Vesno I sta dvakrat zmagali Anina Selak in Tjaša Supanič ter enkrat Špela Trelec, za Kajuh Slovan pa je bila dvakrat uspešna Lara Opeka, po enkrat pa Tjaša Novak, Tajda Šabanov in Enya Moltara.

Izidi sedmega kroga v 1. SNTL moški

Izidi sedmega kroga v 1. SNTL ženske