Osmi krog v 1. SNTL za ženske je bil v znamenju tekme dveh neporaženih ekip, Kajuh Slovana in Vesne I. S tremi zmagami Tamare Pavčnik so s 5:3 slavile Založanke. Tudi v preostalih štirih tekmah so se zmage veselile gostujoče ekipe, Cirkovce proti drugi ekipi Vesne s 5:0, s 5:0 je na Rakeku do zmage prišla tudi Letrika, Kema Puconci je s 5:1 ugnala Logatec, Arrigoni pa s 5:2 Fužinr Inter Diskont. Le dva dni po zmagi v Mariboru, je ŠD SU doma s 5:1 premagal še Kemo Puconci I, do domačih zmag pa sta prišli še ekipi Fužinar Inter Diskonta proti Arrigoniju (5:1) in Krka I proti Savinji I (5:3). Brez izgubljenega niza so se na Muti novih dveh točk veselili Mengšani, medtem ko je Maribor na Kodeljevem premagal domači Kajuh Slovan s 5:1.

Junakinja derbija na Kodeljevem je bila letošnja zaloška okrepitev, Tamara Pavčnik, ki je samo še enkrat več potrdila, da sodi med najboljše slovenske namiznoteniške igralke. Njena zmaga proti mladi Enyi Moltari sicer ni bila vprašljiva, vprašanje pa je bilo, kako se bosta končali njuni tekmi proti Lari Opeka in Tjaši Novak. Težje delo je imela proti Opeki, ki ji je odvzela tudi en niz, medtem ko Novakova nikakor ni prišla do svoje igre. Ob treh zmagah Pavčnikove je dve za končno zmago Založank dodala še Ivana Zera. V domači ekipi je do dveh zmag prišla Lara Opeka, ki je bila boljša tudi od Zere, enkrat je zmagala še Novakova.

Z zmago na Ravnah so si štirikratne zaporedne državne prvakinje, Izolčanke, najverjetneje že priigrala nastop v končnici državnega prvenstva. Spet je svoje delo odlično opravila Jana Ludvik, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, po enkrat pa sta bili uspešni Katrina Lydia Sterchi in Manca Paljak. V mladi domači ekipi se je z dvema zmagama izkazala Nuša Kadiš, praznih rok sta tokrat ostali Lea Kadiš in Polona Horvat.

V igri za končnico državnega prvenstva so po pričakovani zmagi v Zalogu proti drugi ekipi Vesne tudi Cirkovce, ki niso imele težjega dela proti najmlajši ekipi v ligi. Po dvakrat sta zmagali Ina Unger in Katja Kranjc, enkrat pa je do nje prišla Daniela Butkovska Tomanič. Podobno kot za Cirkovce velja tudi za Kemo Puconce, ki je slavila v Logatcu. Za domačo ekipo že nekaj časa ne igra njihova najboljša igralka, Nina Zupančič, kar so tudi Pucončanke izkoristile na najboljši možni način. Do edine zmage za logaško ekipo je prišla Kaja Okorn, v gostujoči sta dvakrat zmagali Blažka Harkai in Ana Kovačec ter enkrat Staša Matis.

Svoje druge letošnje zmage se je na Rakeku veselila Letrika, ki je domači ekipi oddala le en niz. Osvojila ga je Simona Soldat, za ekipo iz Vrtojbe sta po dvakrat zmagali Eva Cerkvenič in Tina Mozetič in enkrat Gaja Mavri.

ŠD SU še korak bližje številki 1 v končnici DP

V novomeški ekipi velja pohvaliti mladega Jožka Omerzela, ki je v četrtek, v preloženi tekmi petega kroga v Mariboru presenetil Gregorja Komaca in s tem prispeval pomembno zmago h končnemu uspehu svoje ekipe. Tudi proti Pucončanom je imel Omerzel pomemben delež ob končnem uspehu Novomeščanov, saj je po zmagi nad Damjanom Zelkom, v petem nizu na kolena spravil še najboljše gostujočega igralca Tomaža Pelcarja. Do dveh zmag za ŠD SU je prišel še Jure Slatinšek, eno, proti Damjanu Zelku, je vpisal še Jure Slatinšek.

Branilci naslova državnih prvakov, Mariborčani, niso imeli večjih težav na Kodeljevem, kjer je za domači Kajuh Slovan edino zmago prispeval Denis Pintar. Blizu nje je bil tudi Andraž Novak, ki je z Gregorjem Komacem izgubil šele v petem nizu, najstarejši mariborski igralec pa je do zmage prišel tudi proti mlademu 16-letnemu Mihaelu Kocjančiču. Bolj prepričljiv je bil v mariborski ekipi Tomaž Roudi, ki je prav tako prišel do dveh zmag, enkrat je bil uspešen še Matevž Črepnjak.

Vse bližje končnici državnega prvenstva je tudi Fužinar Inter Diskont, ki je po dveh zmagah Aljaža Godca in Mitje Horvata ter eni Žige Kristijana Žigona, ki je s 3:2 premagal Erika Pavlina, vknjižil novi dve točki. Na napredovanje med štiri najboljše ekipi po zmagi na Muti, lahko računajo tudi še v Mengšu. Glede na to, da Xiom Muta že nekaj časa igra brez svojega prvega igralca, Matica Slodeja, zmaga Mengšanov ni bila presenečenje. Po dvakrat sta se zmag veselila Klemen Jazbič in Andraž Avbelj, enkrat pa Rok Trtnik.

Najbolj izenačen dvoboj je bil v Novem mestu, kjer je spet najbolj pomemben delež k zmagi Krke imel Lorencio Lupulescu. Odlični Lupulescu je vse tri svoje dvoboje dobil s 3:0, z dvema zmagama pa se je izkazal še Tilen Novak, ki je dobil tudi odločilni dvoboj proti Patriku Roscu s 3:2. Peti niz se končal z izidom 16:14 v korist novomeškega igralca. V gostujoči ekipi je bil z dvema zmagama najboljši Jaka Golavšek, do ene je prišel še Patrik Rosc.

Izidi osmega kroga v 1. SNTL za ženske

Izidi osmega kroga v 1 SNTL za moške