V sredo, 13. junija, se bo v Indiji začela letošnja superliga UTT, v kateri bo svojo udeleženko imel tudi slovenski namizni tenis. Ena od dveh trenerjev v ekipi Falcons bo tudi selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek, ki je lani vodila ekipo Doo.

V Indiji do lani niso imeli lige, zato je Vita Dani, sicer sestrična Mukesha Ambanija, enega najbogatejših ljudi na svetu, skupaj z možem Jalajem Danijem dala pobudo za ustanovitev superlige UTT2.

»Oba sta velika ljubitelja namiznega tenisa, pravita pa, da bi moral imeti vsak indijski otrok v rokah lopar za namizni tenis. Njuna želja je, da bi bil namizni tenis med najbolj priljubljen šport v Indiji. Trenutno je to kriket, namizni tenis pa je na petem mestu. Zato sta lani ustanovila šest ekip, v kateri je osem igralcev, od tega štiri ženske in štirje moški. Dve ženski sta tujki, prav tako dva moška, prav vsi tujci pa morajo biti med 50 najboljših na svetovni lestvici. Ker je v ekipi osem igralk in igralcev, sta tudi dva trenerja, eden je domačin, drugi tujec. Pred začetkom lanske sezone sem se prijavila brez večjih pričakovanj in bila izbrana, letos pa so mi že februarja ponudili pogodbo. Ker nisem vedela, kako bo z vodenjem reprezentance, sem jo že takrat podpisala, tako da bom morala na žalost izpustiti sredozemske igre,« je nekaj besed o indijski superligi UTT povedala Vesna Ojsteršek, ki že v nedeljo potuje v Indijo.

V lanski sezoni so najboljši igralci za tri tedne igranja prejeli med 50 in 80 tisoč evri, zato bo tudi v letošnji sezoni v superligi UTT igralo nekaj vrhunskih igralk in igralcev.

»V moji ekipi sta tujki Romunka Bernadette-Cynthia Szocs in Švedinja Matilda Ekholm, tujca pa Anglež Liam Pitchford in Španec Alvaro Robles Martinez. Vsaka ekipa ima tudi svojega menedžerja, tako da je vse na visoki profesionalni ravni. Vsak teden se tekme igrajo v drugem mestu, vse tekme so na televiziji, prenašajo se tudi treningi, v dvoranah pa je tudi po deset tisoč gledalcev. Še posebej spektakularna je predstavitev ekip pred začetkom tekme in česa takšnega ne doživiš ravno pogosto. Cilj naše ekipe je, da se uvrsti v končnico,« je pred odhodom v Indijo še dejala Vesna Ojsteršek, za katero je zagotovo veliko priznanje, da je med izbranimi trenerji v eni najbolj spektakularnih namiznoteniških prvenstev na svetu.