Po vseh zapletih bodo v soboto z državnim prvenstvom začeli tudi v 1. SNTL moški. Vendar bosta na sporedu le dve tekmi, in sicer bo Kema I gostila Krko, v Muti pa se bosta pomerila letošnja novinca na prvoligaški sceni, domača Muta in ŠD SU. V vlogi favorita naj bi bil Maribor, vendar šestkratni zaporedni državni prvaki iz Novega mesta zagotovo ne bodo tako zlahka prepustili naslova. Vsekakor ne gre pozabiti na Inter Diskont z Raven na Koroškem in okrepljeno Savinjo I.

Krko so v zadnjih nekaj letih zapustili Darko Jorgič, Deni Kožul, Peter Hribar in po koncu lanske sezone še Tilen Cvetko, kar se bo zagotovo poznalo v njihovih namerah, da še sedmič zaporedoma pridejo do naslova državnega prvaka. Novomeščani so hladen tuš doživeli sredi septembra, ko je bilo na sporedu pokalno tekmovanje, saj so v prvem krogu izgubili proti Mengšu. Prvega mesta so se veselili Mariborčani, ki na naslov državnega prvaka čakajo vse od leta 2012. 

»V državnem prvenstvu bomo nastopili v postavi Gregor Komac, Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi in Redy Petrovič. Mislim, da izrazitega favorita letos ne bo, čeprav naj bi prav mi imeli največ možnosti za končno zmago, toda tudi Krka, Inter Diskont in Kema lahko presenetijo. Ker bomo do končnice igrali po enokrožnem sistemu, bo vsaka tekma še toliko bolj pomembna, več bo tudi negotovosti in presenečenj. Tudi zato je toliko težje napovedovati, katere ekipe naj bi se poslovile od prvoligaškega tekmovanja,« je v napovedih previden Mirko Milovančevič, predsednik ŽNTK Maribora, ki je hkrati tudi trener ekipe.

S kakšnimi ambicijami bodo v novi sezoni igrali Pucončani, bo delno odgovoril že njihov sobotni obračun z Novomeščani, ki so jih lani zaustavili v polfinalu končnice. Kema bo tudi letos igrala v isti zasedbi kot lani, se pravi samo z domačim kadrom, Tomažem Pelcarjem, Damjanom Zelkom in Luko Norčičem, ki jih bo vodil Mirko Unger. »Letošnja pričakovanja so podobna lanskim, ko smo se uvrstili v končnico, vendar osnovni cilj ostaja obstanek v ligi. Letošnja sezona bo izjemno zanimiva, saj je liga izenačena kot še nikoli do zdaj, tako da ni izrazitega favorita za naslov in za izpad, še vedno pa so malce v prednosti lanske prve tri ekipe Krka, Maribor in Inter Diskont ter letos okrepljena ekipa Savinje, vendar so preostale ekipe sposobne presenetiti vsako od naštetih ekip,« je prepričan trener Keme.

V soboto bosta s prvenstvenim plesom začela tudi oba novinca, Muta in ŠD SU. Ekipi sta se pomerili tudi že v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, s 3:2 je slavila Muta, ki je igrala v postavi Danilo Piljak, Matic Slodej in Bojan Pavič, medtem ko so za Novomeščane igrali Uroš Slatinšek, ki je hkrati tudi njihov trener ter brata Jožko in Mitja Omerzel. Za ŠD SU bosta igrala še Domen Zupančič in Vid Zabukovec.

»V letošnji sezoni bo NTK Savinja v 1. SNTL nastopala v postavi: Jure Slatinšek, Patrik Rosc, Oskar Rosc in Jaka Golavšek, ki je našo ekipo pred sezono okrepil po večletnem nastopanju v Nemčiji. Jaka bo poleg igranja prevzel tudi vodenje/trenerstvo ekipe. Spremenjen sistem tekmovanja v letošnji sezoni bo že tako izenačeno ligo naredil še bolj zanimivo, kjer bo vsaka tekma izredno pomembna. V letošnji sezoni je po drugem mestu v pokalnem tekmovanju naš cilj uvrstitev v končnico. Ob tem je naš cilj, da v naši novi dvorani v Lučah na vsaki domači tekmi pripravili praznik namiznega tenisa, saj želimo dokazati, da se lahko tudi na namiznoteniški tekmi zbere veliko število gledalcev,« je o ciljih Savinjčanov dejal njihov predsednik Patrik Rosc.

Svojo prvo tekmo bo Savinja igrala šele 23. januarja, ko bodo gostili Inter Diskont, ki je pokalno tekmovanje končal že v prvem krogu, premagala ga je Kema, v dvorani Tabor pa so zanj igrali Mitja Horvat, Darko Jamšek in Aljaž Godec.

Po novem letu, natančneje 11. januarja, bosta igrala Maribor in Arrigoni. Izolčani pokalnega tekmovanja niso igrali, lani pa so državno prvenstvo končali na petem mestu. Z mlado ekipo, v kateri so Matija Novel, Erik Paulin in Taj Lavrič bodo skušali narediti še korak naprej, nekaj podobnega pa razmišljajo tudi v taboru Mengšanov, ki bodo tudi letos imeli dve svoji ekipi v 1. SNTL moški. Katera od njiju je močnejša, bodo rešili kar med sabo, ko se bodo 19. januarja pomerili v prvem krogu.

Državno prvenstvo v 1. SNTL bo v prvem delu tekmovanja potekalo po enokrožnem sistemu. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v končnico, deseto uvrščena ekipa bo neposredno izpadla v drugo ligo, deveto uvrščena pa bo igrala z drugo uvrščeno ekipo druge lige za obstanek med prvoligaši.