Najboljši slovenski namiznoteniški igralci se od danes naprej na nadaljevanje sezone pripravljajo v Saarbruckenu. Tu bodo ostali do odhoda na turnir svetovne serije v Bolgarij, ki bo od 13.do 19. avgusta, žal pa med izbranci ni obolelega Jana Žibrata, tako da bo Andreja Ojsteršek Urh lahko računala le na Bojana Tokiča, Darka Jorgiča in Denija Kožula.

Slovenska moška izbrana vrsta v vročih poletnih dneh ni imela ravno veliko odmora, saj je bila že sredi julija na Kopah, kjer so obnovili telesno pripravljenost. Žal so se priprave nesrečno končale za Žibrata, ki je zbolel za pljučnico, tako da je šele v ponedeljek prenehal z jemanjem antibiotikov, tako da bo spet lahko začel s treningi. Vendar pa ne s preostalimi reprezentanti v Saarbruckenu, prav tako ne bo igral na turnirju svetovne serije v Bolgariji. V Panagjurištu bodo tako igrali le Tokič, Jorgič in Kožul, ki so po Kopah s pripravami nadaljevali na Otočcu, kjer so imeli na sporedu tehnični del priprav, kar jih čaka tudi v Nemčiji.

»V namiznoteniškem centru v Saarbruckenu poteka tretji ciklus priprav. Z nami so tudi reprezentanca Francije, tu je nekaj Belgijcev in domačin Patrick Franziska, ki je trenutno na 17. mestu svetovne lestvice. Treningi so, podobno kot lani, zelo kakovostni in na visoki ravni, žal pa nam nagaja vročina, ki je za Saarbrucken nekoliko nenavadna. Škoda, da ni z nami Žibrata, toda po bolezni bo šele v teh dneh spet lahko začel s treningi. Po Bolgariji nas čaka turnir svetovne serije na Češkem, potem fante čakajo klubske obveznosti, 10. septembra pa se bomo s Hrvati, Madžari in Poljaki pripravljali na posamično evropsko prvenstvo, ki bo od 13. do 18. septembra v Alicanteju v Španiji,« se je iz Nemčije javila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške namiznoteniške reprezentance.