Rok Trtnik (Mengeš) in Lea Paulin (Arrigoni) sta zmagovalka prvega odprtega turnirja republike Slovenije do 21 let. Trtnik je bil v finalu boljši od Jožka Omerzela (ŠD SU) s 4:1 (6, 4, -5, 8, 1), medtem ko je Paulinova v izenačenem dvoboju s 4:2 (10, 6, 10, -8, -13, 6) premagala Katarino Stražar (Mengeš). Pri fantih sta se s tretjim mestom morala zadovoljiti Aljaž Frelih (Mengeš) in Mitja Omerzel (ŠD SU), pri dekletih pa Lara Opeka (Kajuh Slovan) in Ana Tofant (Mengeš).

V konkurenci mlajših članov je nastopilo 29 igralcev, v finale pa sta se uvrstila prvo in drugo postavljena nosilca, Rok Trtnik in Jožko Omerzel. Nekaj lažjo pot je do finala imel Jožko Omerzel, ki ni izgubil niti niza. V osmini finala je bil boljši od Klemna Beleharja (B2), v četrtfinalu od Nejca Novaka (Logatec) in v polfinalu v bratskem dvoboju še od Mitje Omerzela. Trtnik je po zmagi nad Vidom Zabukovcem (Metlika) s 4:0, tako v četrtfinalu kot v polfinalu izgubil po en niz. Najprej mu ga je odvzel Luka Breznik (Inter Diskont), nato pa še v klubskem dvoboju Aljaž Frelih. Tudi v finalu je bil Trtnik ob en niz, a mu to ni pokvarilo zasluženega slavja.

Veliko bolj izenačeno je bilo v konkurenci mlajših članic, kjer je od najboljših manjkala le Aleksandra Vovk. Najboljšo dnevno formo je prikazala Lea Paulin, ki je bila v konkurenci 24 igralk v prvem krogu glavnega turnirja prosta, v četrtfinalu pa je s 4:2 premagala Špelo Trelec (Vesna). Še bolj izenačen je bil njen dvoboj z Ano Tofant, ki jo je premagala s 4:3 (10, 10, -7, 9, -7, -5, 7). Prav tako je šele v sedmem nizu odpor Lare Opeke strla Katarina Stražar, ki je slavila s 4:3 (-9, 8, 6, -9, 6, -8, 6), pred tem pa je s 4:0 premagala še Polono Horvat (Inter Diskont). V finalu je bila bolj zbrana Paulinova, ki je vodila že s 3:0 v nizih, po dveh izgubljenih pa se je v šestem le zbrala in prišla do končne zmage.