Na drugem letošnjem odprtem turnirju za članice in člane sta bila v Mengšu v organizaciji domačega kluba najboljša Katarina Stražar (Mengeš) in Tilen Cvetko (Krka). Stražarjeva je v finalu po izenačenem dvoboju s 4:3 (-7, 10, -7, -8, 10, 6, 8) premagala Aleksandro Vovk (Krka), tretje mesto pa sta si delili Ana Tofant (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan). Manj razburljiv je bil moški finale, v katerem je Tilen Cvetko v klubskem obračunu premagal Petra Hribarja (oba Krka) s 4:0 (2, 7, 9, 6). Tretje mesto sta si delila igralca Keme, Luka Norčič in Bojan Ropoša.

Na prvem letošnjem odprtem turnirju v Logatcu sta sredi septembra je v ženski konkurenci slavila Nina Zupančič (Logatec). Za Logatčanko je bila že v prvem krogu usodna Aleksandra Vovk, ki je v četrtfinalu ugnala še prvo nosilko Leo Paulin (Arrigoni), dvoboj je trajal sedem nizov, tako kot tudi njen polfinalni dvoboj z Ano Tofant (Mengeš). Zanimivo je, da je edina Slovenka na mladinskih olimpijskih igrah mladih v Buenos Aieresu, obakrat zaostajala z 2:3 v nizih, v zadnjih dveh pa je bila dovolj zbrana za uvrstitev v finale. Lažjo pot do finala je imela Stražarjeva, ki je bila v minuli sezoni z Vovkovo državna prvakinja v igri dvojic v mladinski konkurenci in do 21 let. Članica Mengša je v prvem krogu premagala Nušo Bolte (Jesenice), v četrtfinalu je bila boljša od Urške Čokelj (Arrigoni), v polfinalu pa je zaustavila Laro Opeko (Kajuh Slovan). V razburljivem finalu je bila bliže zmagi Vovkova, ki je povedla s 3:1 v nizih, v petem pa je Stražarjeva dobila končnico niza, na koncu pa je bila boljša še v šestem in sedmem nizu. Nastopilo je le 20 igralk.

Bolj množična je bila udeležba na moškem turnirju, kjer je bilo prijavljenih 57 igralcev, vendar med njimi ni bilo zmagovalca prvega turnirja Mitje Horvata (Inter Diskont), zato pa je nastopil Peter Hribar, ki ga v Logatcu ni bilo. Hribar, ki v letošnji sezoni nastopa za nemški Saarbrücken, je do finala premagal Tomaža Pelcarja (Kema), Denisa Pintarja (Kajuh Slovan), Andraža Novaka (Kajuh Slovan) in v polfinalu še Luko Norčiča (Kema). Dokaj prepričljivo se je v finale uvrstil tudi Tilen Cvetko, ki je bil v prvem krogu boljši od Jožka Omerzela (ŠD SU), v drugem je zaustavil domačina Klemna Jazbiča (Mengeš), v četrtfinalu Matevža Črepnjaka (Maribor) in v polfinalu še drugega nosilca Bojana Ropošo (Kema). Odlično dnevno formo je Cvetko potrdil tudi v finalu, v katerem je bil Hribar brez pravih možnosti proti igralcu iz Mute, ki sicer nastopa za novomeško Krko.

Izidi 2. odprtega turnirja Slovenije za članice

Izidi 2. odprtega turnirja Slovenije za člane