Medtem ko sta obe slovenski članski reprezentanci odpotovali na posamično evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 23. septembra v Alicanteju, je v Logatcu potekal prvi letošnji odprti turnir za članice in člane. V ženski konkurenci se je prvega mesta po zmagi v finalu nad Leo Paulin (Arrigoni) veselila domačinka Nina Zupančič (Logatec), ki je po hudem boju slavila s 4:3 (-9, 7, -10, -9, 10, 10, 4). Bolj prepričljivo je do prvega mesta prišel izkušeni Mitja Horvat (Interdiskont), ki je v dvoboju za prvo mesto s 4:0 (9, 11, 7, 2) ugnal Aljaža Freliha (Mengeš).

Nina Zupančič je na poti do finala ugnala Leo Kadiš (Interdiskont), Laro Opeko (Kajuh Slovan) in Ano Kovačec (Kema), ki so minuli teden v Varaždinu igrale na odprtem prvenstvu Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah. Največ težav jih je v četrtfinalu povzročila Opeka. Več težav na poti do finala je imela Lea Paulin, ki je bila v prvem krogu prosta, v četrtfinalu pa je proti Tari Kobetič (Mengeš), obe sta prav tako igrali tudi v Varaždinu), zaostajala z 1:3 v nizih, vendar se ni predala ter na koncu prišla do težko priborjene zmage. Lažje delo je nato imela v polfinalu proti Staši Matis (Kema), v finalu pa je bila Paulinova tista, ki se je prva spogledovala z zmago. Šestnajstletnica iz Izole je bila v petem in šestem nizu prav tako blizu uspeha, vendar se sedem let starejša tekmica ni predala. Njena vztrajnost je bila poplačana v sedmem nizu z njeno prvo zmago na odprtih turnirjih Slovenije. Zupančičeva je z Alex Galič tudi aktualna slovenska državna prvakinja med dvojicami.

Zelo zanimiv je bil tudi moški turnir, kjer je v zgornjem delu žreba blestel Aljaž Frelih. Osemnajstletni Mengšan, 21. na slovenski lestvici, je v svoji predtekmovalni skupini osvojil prvo mesto, nato pa je v glavnem žrebu kar po vrsti premagal veterana Darka Jamška (Interdiskont), Tilna Novaka (Krka), Andraža Novaka (Kajuh Slovan) in v polfinalu še Matevža Črepanjaka (Maribor – ZM). Slednji je v četrtfinalu v sedmih nizih premagal Tilna Cvetka (Krka). V spodnjem delu žreba je Mitja Horvat, ki bo letos dopolnil 40 let, »visel« v drugem krogu, v katerem je po zaostanku treh nizov proti Luki Norčiču (Kema) dobili naslednje štiri, nato pa je bil boljši še od Bojana Ropoše (Kema) in v polfinalu od mladega Aljaža Godca (Interdiskont). V finalu je bil dvoboj prva dva niza še izenačen, potem pa so prevladale izkušnje Horvata, ki je v Logatcu slavil tudi predlani.

Izidi v Logatcu

Ženske

Moški