Na odprtem prvenstvu Portugalske v Lizboni, turnirju kategorije ITTF Challenge Plus, se je v prvem krogu glavnega turnirja od nadaljnjega tekmovanja poslovil tudi Deni Kožul. Za Logatčana je bil usoden mladi Rus Vladimir Sidorenko, ki je zmagal s 4:1 (8, -6, 7, 10, 10). V četrtfinalu je v konkurenci do 21 let izpadla tudi Ana Tofant, ki jo je s 3:0 (6, 5, 8) premagala Japonka Maki Shiomi.

Kožulu tudi v Lizboni, tako kot pred tednom dni v Gondomarju v Španiji, ni bilo treba igrati predtekmovanja, vendar se je tokrat poslovil že v prvem krogu. V Španiji je sicer prišel do osmine finala, v Lizboni pa ni našel protiorožja za 17-letnega Sidorenka, trenutno 175. igralca sveta. Mladi Rus, ki bo v konkurenci do 21 let igral v polfinalu, je bil v končnicah četrtega in petega niza bolj zbran, prav tako je slavil v uvodnem in tretjem nizu, tako da se je zasluženo prebil v drugi krog.

Brez pravih možnosti za napredovanje proti 89. igralki sveta, Maki Shiomi, je bila Ana Tofant, ki pa je v Lizboni v drugem krogu turnirja do 21 let premagala bolje rangirano Belorusinjo Nadeždo Bogdanovo. Toda proti Shiomijevi se ji ni izšlo, še najbližje vsaj častnemu nizu pa je bila v tretjem. Na članskem turnirju je Tofantova izpadla v prvem krogu predtekmovanja. V igri dvojic se je z Norvežanko Ilko Doval poslovila v drugem krogu predtekmovanja.

V Lizboni je nastopil tudi Peter Hribar, ki ga je na članskem turnirju v prvem krogu predtekmovanja premagal Indijec Birdie Boro, v konkurenci do 21 let pa Romun Iulian Chirito. V igri dvojic sta Kožul in Hribar izpadla v drugem krogu predtekmovanja.

V Lizboni poteka odprto prvenstvo Portugalske, turnir kategorije ITTF Challenge Plus, slovenske bare pa branijo Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant. Medtem ko je bil Kožul že neposredno uvrščen na glavni turnir, sta morala Hribar in Tofantova igrati v predtekmovanju. Oba sta izpadla v prvem krogu predtekmovanja, zato pa se je Tofantova v konkurenci do 21 let uvrstila v četrtfinale.