Miha Štamcar, 10.11.2019 ob 12:40

Na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum, ki bo od 12. do 17. novembra v Linzu, bodo v najmočnejši mednarodni zasedbi slovenske barve branili Darko Jorgič, Bojan Tokič in Deni Kožul. Vsi trije bodo morali igrati v kvalifikacijah, Jorgič in Kožul pa sta prijavljena tudi v igri dvojic. Prireditelji spektakla v Linzu so slovenskim klubom ponudili posebno ponudbo, v kateri lahko kupijo dve vstopnici za ceno ene. Vse rezervacije so možne preko spletnega naslova ticket@oettv.org

Tudi zadnji letošnji turnir ITTF World Tour Platinum bo postregel z vrhunsko udeležbo, saj bosta v moški konkurenci od najboljše šestnajsterice na svetovni kakovostni lestvici manjkala le Kitajca, drugouvrščeni Xin Xu in četrtouvrščeni Ma Long, ki je tudi aktualni svetovni prvak. Prvi nosilec bo trenutno prvi igralec sveta Zhendong Fan. Med 197 prijavljenimi tekmovalci so tudi Darko Jorgič, Bojan Tokič in Deni Kožul, ki bodo svojo pot do glavnega turnirja iskali v kvalifikacijah.

Malenkost bolj okrnjena udeležba v ženskem delu tekmovanja, saj v Linzu ne trenutno prve igralke sveta Meng Cheng, od prve deseterice bosta manjkali še tretjeuvrščena Yingsha Sun, petouvrščena Manyu Wang in šestouvrščena Ning Ding, zato pa bo nastopila aktualna svetovna prvakinja Shiwen Liu. Med 156 prijavljenimi ne bo slovenskih predstavnic.