V torek se bo v Hongkongu začel drugi letošnji turnir svetovne serije, na katerem bo nastopila tudi trojica slovenskih namiznoteniških igralcev. Kot prva se bosta v boj podala Darko Jorgič in Deni Kožul, ki bosta turnir do 21 let začela v prvem krogu. Oba bosta, tako kot Bojan Tokič, v torek začela tudi z nastopi v kvalifikacijskih bojih za uvrstitev na glavni članski turnir.

 

Slovenska moška izbrana vrsta se pod vodstvom selektorje Andreje Ojsteršek Urh že nekaj dni pripravlja v Hongkongu v tamkajšnjem namiznoteniškem centru. Najboljša slovenska trojka tako težav s prilagoditvijo na tamkajšnje pogoje ne bo imela težav, predvsem pa je bil zanje koristen trening z domačo reprezentanco, v namiznoteniškem centru pa so bili tudi Portugalci.

V konkurenci do 21 let bo aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič v prvem krogu igral proti Indijcu Gustiju Adityi Muariefu, ki ga ni na svetovni lestvici. Jorgič je v konkurenci do 21 let trenutno deseti, v članski pa 78. in je v tem dvoboju favorit. Težja preizkušnja v prvem krogu čaka Denija Kožula, ki je v članski konkurenci po ekipnem svetovnem prvenstvu napredoval na 101. mesto, v konkurenci do 21 let pa je 25. Njegov nasprotnik bo kitajski Američan Kai Zhang, 262. igralec svetovne lestvice igralcev do 21 let.

Najboljše uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici, Bojan Tokič, ki je trenutno 70., bo v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja igral proti 22-letnemu Francozu Andrei Landrieu, ki je na 112. mestu svetovne lestvice. V primeru zmage se bo v drugem krogu pomeril z Angležem Liamom Pitchfordom (58.). Jorgiča je v prvem krogu članskih kvalifikacij prost, v drugem bo njegov nasprotnik boljši iz dvoboja med Južnokorejcem Chia-Hung Sunom (145.) in Kitajcem Yu Zhoujem (96.). Nič kaj lahke naloge pa ne bo imeli niti Deni Kožul, čeprav se bo v prvem krogu kvalifikacij pomeril is trenutno 427. igralcem sveta, domačinom Man Ho Kwanom.Če bo Logatčan prebrodil prvo oviro, bo v drugem krogu igral z Japoncem MasatakoMorizonom (52.).