V torek se je z dvoboji v predtekmovalnih skupinah v Granadi začelo mednarodno prvenstvo Španije, ki sodi v kategorijo challenge turnirjev. Med 32 tistih, ki so bili neposredno uvrščeni v glavni žreb, je tudi Deni Kožul, medtem ko so Peter Hribar, Ana Tofant in Ana Zupančič morali igrati v predtekmovalnih skupinah. Z dvema zmagama in porazom je bila uspešna Tofantova, medtem ko sta Zupančičeva in Hribar zmagala po enkrat, dvakrat pa sta ostala praznih rok in ostala brez glavnega turnirja. Med dvojicami bosta v glavnem žrebu igrali tudi Ana Tofant in Nina Zupančič.

Ker bo konec tedna v Montreuxu evropski TOP 16, na njem bo nastopil tudi Darko Jorgič, manjkajo pa tudi najboljši azijski igralci, je konkurenca v Granadi nekoliko okrnjena, prva nosilca pa sta Nemec Benedikt Duda, trenutno 48. igralec svetovne lestvice in njegova rojakinja Nina Mittelham, ki je na 39. mestu svetovne lestvice. Med nosilci, na enajstem mestu, je tudi 104. igralec sveta, Deni Kožul, ki mu tako ni bilo treba igrati v predtekmovalnih skupinah. V prvem krogu bo njegov nasprotnik Egipčan Youssef Abdel-Aziz.

V svoji predtekmovalni skupini je Peter Hribar v torek izgubil proti Rusu Artemu Zimarinu z 2:3 (-4, 8, 5, -7, -6) in v drugi tekmi proti Kayu Stumperju iz Nemčije z 1:3 (9, -2, -7, -11). Za konec je danes premagal Valižana Calluma Evansa s 3:2 (-10, -10, 6, 6, 7) in v svoji skupini osvojil tretje mesto. Hribar je igral tudi v konkurenci do 21 let, kjer je bil v izenačenem in dramatičnem dvoboju boljši od njega Italijan Andrea Puppo s 3:2 (8, -10, 8, -8, 9).

Na glavni žreb se je uvrstila tudi Ana Tofant, ki je prvi dan odprtega prvenstva Španija dvakrat zmagala. S 3:0 (5, 7, 12) je premagala Judith Cobas (Španija), s 3:1 (-8, 5, 7, 8) pa Paragvajko Lucero Ovelar (Paragvaj). Zelo dobro je začela tudi dvoboj z Japonko Fuwo Yumoto, ki se je na koncu veselila zmage s 3:1 (-9, 9, 9, 3). V prvem krogu bo igrala z Rusinjo Olgo Vorobevo, štirinajsto nosilko turnirja v Granadi. Tofantova je s tekmovanjem končala v konkurenci do 21 let. Potem ko je bila v prvem krogu prosta, je bila v drugem s 3:0 (6, 6, 5) boljša Romunka Elena Zaharia.

Dobro je v svoji predtekmovalni skupini tekmovanje začela tudi Nina Zupančič, ki je v svoji prvi tekmi s 3:2 (8, 10, -6 -11, 7), premagala Slovakinjo Nikoleto Puchanovo (Slovaška), v drugem pa izgubila proti Romunki Tanii Plaian z 0:3 (-9, -3, -9). Za slovo od Granade je danes izgubila še proti Čehinji Katerini Tomanovski.

V dvojicah sta Tofantova in Zupančičeva v prvem krogu predtekmovanja premagali madžarsko dvojico Orsolyo Feher in Leonie Hartbrich s 3:1 (-4, 11, 11, 4). Čeprav sta v drugem krogu izgubili proti velško-hrvaški dvojici Charlotte Carey in Andrea Pavlović z 1:3 (4, -6, -7, -4), bosta v četrtek vseeno zaigrali na glavnem turnirju. V njem se bosta v prvem krogu pomerili z Japonkama Satsuki Odo in Saki Shibata.

Manj uspeha sta imela Kožul in Hribar. Zanju sta bila s 3:2 (7, -6, 10, -4, 9) usodna Belorusa Vladislav Rukliacu in Gleb Šamruk.