Na sredozemskih igrah v Tarragoni so bile danes na sporedu tekme v ekipnem delu tekmovanja. Z dvema zmagama, proti Grčiji in Portugalski, obakrat s 3:0, so se izbranci Andreje Ojsteršek Urh kot prvouvrščena ekipa uvrstili v četrtfinale. V njem bodo v petek ob 12. uri igrali proti Turčiji. S porazom proti Franciji z 2:3 in zmagi nad Portugalsko s 3:1 so se v četrtfinalu uvrstile tudi slovenske namiznoteniške igralke, ki bodo v petek, ob 10. uri, v četrtfinalu, prav tako igrale s Turčijo.    

Prvi dvoboj v skupini B proti Grčiji sta za slovensko izbrano vrsto aktualni sredozemski prvak Darko Jorgič in Bojan Tokič, ki v posamični konkurenci ni igral. Najmlajši in najstarejši član slovenske moške izbrane vrste Grkom nista oddala niti enega dvoboja, vendar sta se morala kar pošteno potruditi za zmago. V prvem dvoboju je Tokič s 3:1 ugnal Panagiotisa Konstantinopoulosa, medtem ko je Jorgič za zmago proti Konstantinosu Angelakisu potreboval pet nizov. Napeta je bila tudi igra dvojic, v kateri sta Jorgič in Tokič zaostajala z 1:2 v nizih, v četrtem in petem pa sta tekmecema prepustila po šest točk.

Tudi uvodni dvoboj proti Portugalski se je končal šele v petem nizu. V njem je Deni Kožul premagal Dioga Chena s 3:2, nato pa je izkušeni Tokič v treh nizih opravil z Andrejem Silvo, 3:0 pa je bilo za Tokiča in Kožula tudi v igri dvojic.

Izredno napet je bil uvodni dvoboj v skupini C v ženski konkurenci, ki se je za Slovenke začel z zmago Aleksandre Vovk proti Lauri Chrystel Gasnier s 3:0. Tudi Alex Galič je odlično začela dvoboj z Audrex Aldjio Zarif, saj je povedla z 2:0, vendar njeno nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Tudi v igri dvojic sta bili boljši Francozinji, zato pa je Galičeva v še enem maratonskem dvoboju s 3:2 ugnala Gasnierjevo. V odločilni peti partiji je Zarifova s 3:0 premagala Vovkovo.

Še ne dovolj zdrava Vovkova je proti Portugalski Catii Martins po zaostanku dveh nizov, prvi se je končal z izidom 16:14 za Portugalko, še izenačila izid, v petem pa ni več imela dovolj moči za popolni preobrat. Zato pa je svojo nalogo odlično opravila Alex Galič, ki je v svojem prvem posamičnem dvoboju s 3:0 premagala Marto Santos, nato je bila v dvojicah uspešna še z Ano Tofant, tokrat s 3:2, s 3:0 pa je bila boljša še od Martinsove.