V sredo se bodo na reprezentančnih pripravah na Otočcu zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci, dan pozneje pa se jim bodo pridružile še igralke. Na pripravah bodo ostali do prihodnjega torka, sredi avgusta pa bosta obe selektorki, Andreja Ojsteršek Urh in Vesna Ojsteršek že morali objaviti seznam igralcev in igralk, ki bodo od 15. do 20. septembra branili slovenske barve na evropskem prvenstvu v Varšavi.

Manj številna bo moška zasedba, ki se bo zbrala v sredo. Od najboljših slovenskih igralcev bosta manjkala Bojan Tokić in Jan Žibrat. »Vsak dan z nestrpnostjo čakamo na novico, da bo Bojan Tokić postal očka, medtem ko je Jan Žibrat že začel z delom v Nemčiji. Vendar to ne pomeni, da ne bosta trenirala. Predvsem to velja za Bojana, ki bo vsak dan, kolikor mu bo čas to dovolil, treniral z Jožetom Urhom, kot sparing pa bo vsak prišel še eden od igralcev s priprav na Otočcu. Telesno pripravljenost pa tako ali tako redno vzdržuje z našim kondicijskim Petrom Krivcem,« je odsotnost dvojice s seznama članske reprezentance, pojasnila selektorka Andreja Ojsteršek Urh, ki je na priprave povabila tudi tri trenutno najboljše slovenske mladince, Matijo Novela, Žigo Kristijana Žigona in Aljaža Godca. »Upam, da se bomo z njimi med sezono lahko še večkrat dobili,« Ojsteršek Urhova.

Njena sestra Vesna je bila s svojimi izbrankami na krajših pripravah že od 24. do 28. junija v Izoli. »V Izoli je od klicanih igralk manjkala le Tina Cafuta, ki je odpovedala priprave tudi zdaj na Otočcu, tako da je na avgustovske niti ne bom več klicala. Sicer pa sem bila zelo zadovoljna, kako so dekleta delale v Izoli. Razveseljivo je bilo že to, da so prav vse prišle telesno dobro pripravljene, vse pa so po koncu karantene pridno vadile v svojih klubih, tako da tudi s samo igro nismo imeli težav. Samo nadejam se lahko, da bodo tako uspešne priprave tudi zdaj na Otočcu, kjer pa bo manjkalo nekaj več igralk. Ker je bilo evropsko mladinsko prvenstvo v Zagrebu odpovedano, so starši nekaterih igralk to izkoristili še za zadnji skupni dopust, tako ali tako pa se, kot rečeno konec avgusta spet dobimo na Otočcu,« je pred začetkom petkovih priprav dejala Vesna Ojsteršek, ki ji bo pri delu pomagal Miroslav Tokić. Od vabljenih igralk pa ne bo mogla računati na članici Katarino Stražar, Laro Opeko, mladinke Tjašo Novak, Nušo Kadiš in Ano Kovačec ter kadetinje Enyo Moltaro, Polona Horvat in Tina Cafuta.

Priprav na Otočcu se bodo udeležili:

Člani: Darko Jorgič, Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko

Članice: Aleksandra Vovk, Nina Zupančič, Ivana Zera, Ana Tofant, Špela Trelec.

Mladinci: Matija Novel, Žiga Kristijan Žigon, Aljaž Godec.

Mladinke: Lea Paulin, Nuša Kadiš, Blažka Harkai.

Kadet: Miha Podobnik.

Kadetinji: Sara Tokić, Kim Kastelic.