Na odprtem mednarodnem prvenstvu Nigerije je v Lagosu nastopila le Alex Galič, ki se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila v drugem krogu, v Panagjurištu pa se ji bodo na turnirju svetovne serije Seamasters pridružili še Ana Tofant, Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul. V članski konkurenci bodo vsi slovenski predstavniki igrali v skupinskem delu tekmovanja.

V Panagjurištu je od dvajsetih najboljših igralcev svetovne lestvice prijavljena deveterica, prvi nosilec pa je Nemec Dimitrij Ovtcharov, sicer trenutno četrti igralec sveta. Vsi trije slovenski predstavniki, ki so na sredozemskih igrah v Španiji osvojili zlato ekipno kolajno, bodo morali igrati po skupinah.

Najvišje uvrščeni Slovenec na tej lestvici, Bojan Tokič, ki je na 61. mestu, bo igral v skupini 10, njegova nasprotnika pa bosta Francoz Enzo Angles (22 let, 165. na svetovni lestvici) in Kitajec Linfeng Zhu (22, 359.) Prvi nosilec v skupini 13 bo tudi aktualni sredozemski prvak Darko Jorgič (69.), ki se bo za uvrstitev v glavni turnir pomeril s Švedom Simonom Arvidssonom (28, 211.) in Romunom Alinom Spelbusom (22, 413.). Tudi Deni Kožul (110.) je najbolje uvrščeni igralec svetovne lestvice v skupini 29, v kateri bosta še Elias Ranefur (22, 167.) iz Švedske in Florian Cnudde (19, 830.) iz Belgije. Tako Jorgič kot Kožul bosta nastopila tudi v konkurenci do 21 let. Jorgič bo drugi nosilec, Kožul pa deveti.

Pred težko preizkušnjo bosta obe slovenski igralki. Aktualna državna prvakinja Alex Galič (115.) bo v skupini 24 igrala proti Slovakinji Barbiri Balazovi (26, 83.) ter Južnokorejki Mirveo Heo in Rusinji Elizabet Abramjan, ki ju ni na svetovni lestvici. Ana Tofant (486.), ki bo po nesreči v Italiji prvič zaigrala, bo v skupini 17 igrala proti Italijanki Debori Vivarelli (25, 89.) in Nizozemki Kim Vermaas (25, 164.). Devetnajstletna Tofantova bo igrala tudi v konkurenci do 21 let ter med dvojicami, kjer bo njena partnerica Ukrajinka Gana Farlandska, medtem ko bo Galičeva igrala z Italijanko Sarah de Nutte.