Miha Štamcar, 25.04.2021 ob 23:06

V soboto so z državnim prvenstvom začeli tudi v 2. SNTL za moške in v 3. SNTL za moške. Po prvih tekmah so za zdaj v drugi ligi najboljšemu položaju Rakek, Tempo, Ptuj in Vesna, ki so brez poraza, v tretji pa sta s polnim izkupičkom le Savinja III in ŠD SU II.

Rakek in velenjski Tempo sta letošnjo drugoligaško sezono začela z dvema zmagama. Oboji so igrali doma, Rakek je bil s 5:1 boljši od Sobote, s 5:0 pa je premagal Kemo Puconce II. Nekaj več težav so imeli Velenjčani, ki so v prvi tekmi s 5:3 premagali Cornilleau Mengeš II, v drugi pa s 5:0 ekipo NTK B2. Brez poraza sta po prvem krogu še Ptuj in Vesna, ki sta odigrala le po eno tekmo. Ptujčani so bili doma s 5:0 boljši od kranjskega NTK B2, medtem ko so Založani, ki so v letošnji sezoni močnejši za Bojana Paviča in Taja Lavriča, brez izgubljenega niza v mestnem obračunu premagali Ilirijo.

Pri eni zmagi in porazu sta po prvem krogu Kema II in Sobota. Pucončani so po pred porazom na Rakeku dopoldne v Kočevju s 5:0 premagali domačo ekipo, Sobočani pa so po porazu na Rakeku v Kočevju premagali Melamin s 5:3. 

Po končanem rednem delu se bo odigrala tudi končnica za napredovanje v 1. SNTL in za obstanek v 2. SNTL. Trenutno določeni termini končnice, če se bodo vsi krogi odigrali po predvidenem razporedu igranja posameznih krogov, so: 5., 9. in 12. junij.

V 3. SNTL le štiri tekme

V 3. SNTL je prijavljenih sedem ekip, v prvem krogu pa so bile na sporedu le štiri tekme, dve sta bili preloženi, medtem ko je bila Savinja II prosta. Brez poraza sta le dve ekipi, Savinja II, ki je v izenačeni tekmi s 5:3 premagala Gorico. Novogoričani so nato v drugi tekmi s 5:4 premagali tretjo ekipo Savinje. Z minimalno zmago je do prvih dveh točk prišel tudi ŠD SU II, ki je bil v gosteh boljši od Škofje Loke. S tremi zmagami se je izkazal Andraž Zupančič. Več uspeha je škofjeloška ekipa imela v tekmi z drugo novomeško ekipo, Krko II, ki jo je premagala s 5:2. Tokrat je tri zmage za domačo ekipo dosegel Primož Jazbič.