V tretji finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domači Arrigoni s 5:2 premagal Vesno ter tako ubranil lanskoletni naslov. Na prvi tekmi v Zalogu je bila boljša Vesna, v soboto in danes pa so slavili Izolčanke, ki so tako drugič v zgodovini kluba prišle do naslova državnih prvakinj. Junakinja zadnje odločilne finalne tekme je bila 16-letna Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje.

Za gostje iz Zaloga se je odločilna finalna tekma končnice državnega prvenstva začela obetavno, saj je Ivana Zera po hudem boju, v katerem se je vseh pet nizov končalo na razliko, premagala Urško Čokelj. Lea Paulin, aktualna državna prvakinja do 21 let in v mladinski konkurenci, je s 3:1 premagala Špelo Trelec, v dvoboju dveh najstarejših igralk pa Kristina Rahotin Jani Ludvik ni prepustila niti niza.

 

Pravi maratonski dvoboj je bil tudi med Leo Paulin in Ivano Zero, v katerem je Založanka povedla z 2:0 v nizih, toda nadarjena šestnajstletna Izolanka je bil v preostalih treh nizih bolj zbrana v končnici in izid izenačila. Do pomembne zmage je nato prišla še Urška Čokelj, ki je prav tako v petih nizih premagala Kristino Rahotin Pavič. Še korak bližje ubranitvi naslova so bile varovanke Saša Lasana po zmagi Jane Ludvik nad Tjašo Supanič, piko na i pa je postavila danes izredno razpoložena Lea Paulin, ki je brez izgubljenega niza premagala še Kristino Rahotin Pavič.

Izid tretje finalne tekme končnice Vzajemna 1. SNTL ženske