Bojan Tokič in Darko Jorgič sta se na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem v posamični konkurenci uvrstila v tretji krog izločilnih bojev. Tokič je po slabšem začetku s 4:1 (-5, 3, 5, 3, 3) premagal Čilenca Juana Lamadrida, Jorgič pa je bil po hudem boju s 4:2 (9, -9, 6, -6, 9, 10) boljši od Indijca Harmeeta Desaija. S posamičnimi boji je v drugem krogu predtekmovanja končala Alex Galič. Zanjo je bila usodna neugodna portugalska Kitajka Jieni Shao, ki je slavila s 4:0 (8, 7, 6, 7).

Aktualni slovenski državni prvak, Darko Jorgič, 56. na svetovni lestvici, je moral vložiti nemalo napora, da je strl odpor pet let starejšega Indijca Desaija, ki je na svetovni lestvici 50 mest za njim. V izenačenih končnicah je bil bolj zbran 20-letni Hrastničan, ki bo v tretjem krogu izločilnih bojev v sredo igral z Italijanom Mihaijem Bobocico (81. na svetovni lestvici).

Nič kaj spodbudno ni svoj dvoboj z Lamadridom začel izkušeni Tokič, ki je proti trenutno 208. igralcu sveta uvodni niz izgubil. Toda zato je bilo nadaljevanje 37-letnega Novogoričana, 54. na svetovni lestvici, toliko boljše. Čilenec je bil popolnoma brez moči, tako da je v preostalih štirih nizih skupaj zbral vsega 14 točk. Veliko težje delo Tokiča čaka v tretjem krogu izločilnih bojev, kjer se bo pomeril z 22-letnim Japoncem Kazuhiro Yoshimuro (83. na svetovni lestvici).

Najboljša slovenska igralca sta imela manj uspeha v igrah dvojic, kjer sta ju v prvem krogu izločilnih bojev s 3:1 (5, -12, 8, 2) premagala Rusa Aleksander Šibajev in Kiril Skačkov.

Brez pravih možnosti za napredovanje je bila v drugem krogu izločilnih bojev slovenska državna prvakinja, Alex Galič, ki ji igra Shaove nikakor ne ustreza. V vseh štirih nizih je bila boljša portugalska reprezentantka, vendar za Galičevo tekmovanja v Stockholmu še ni konec, saj bo s Švicarsko Rachel Moret v sredo, ob 10.45 v prvem krogu izločilnih bojev igrala proti slovaško-srbski dvojici Tatiana Kukulkova in Anelia Lupuleku. Jorgič bo proti Bobocicu igral ob 11.30, Tokič pa z Yoshimuro ob 14. uri.