Najvišje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralci na svetovni jakostni lestvici, Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul bodo v torek začeli s kvalifikacijskimi nastopi na tretjem letošnjem Platinum turnirju svetovne serije ITTF. Tokič bo v prvem krogu kvalifikacij igral proti Francozu Antoinu Hachardu, nasprotnik Darka Jorgiča bo Ahmet Li iz Turčije, medtem ko se bo Deni Kožul pomeril s Park Nam Ngom iz Hongkonga.

Na papirju bo imel v prvem krogu kvalifikacij najtežje delo Deni Kožul, trenutno 109. na svetovni lestvici, saj je njegov nasprotnik Ng trenutno na 64. mestu. V primeru zmage bi se 21-letni Logatčan pomeril z zmagovalcem dvoboja med Belgijcem Martinom Allegrom (143.) in Nemcem Ricardom Walterjem (45.).

Najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici, Bojan Tokič, ki je na 70. mestu, bo v prvem krogu igral proti Francozu Antoinu Hachardu (132.), ki je zagotovo premagljiv nasprotnik, zato pa bo veliko višja ovira v drugem krogu. Če Japonec Yukiya Udo (151.) v prvem krogu ne bo pripravil presenečenja, bo Tokič igral proti beloruski legendi Vladimirju Samsonovu.

Premagljivega nasprotnika bo imel v prvem krogu tudi Darko Jorgič (78)., ki ga čaka obračun s Turkom Ahmetom Lijem. V drugem krogu bi v primeru zmage aktualni slovenski državni prvak igral proti boljšemu iz dvoboja med najboljših Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom (36.) in Indonezijcem Depashom Bhagwijem (711.).

Na turnirju v Shenzhenu so prijavljeni praktično vsi najboljši namiznoteniški igralci sveta.