Po nadvse uspešnih zimskih pripravah konec februarja na Otočcu bodo od 26. do 29. aprila v tem dolenjskem turističnem biseru potekale še spomladanske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. Manjkali bodo le člani najboljše slovenske izbrane vrste, ki bodo poleti nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu.

Selektorica slovenskih ženskih reprezentanc Vesna Ojsteršek je na priprave na Otočec poklicala naslednje igralke:

Članice: Ivana Zera, Lara Opeka, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar, Ana Tofant in Špela Trelec;

Mladinke: Tjaša Novak, Nuša Kadiš, Blažka Harkai, Polona Horvat in Eva Cerkvenič;

Kadetinje: Sara Tokić, Enya Moltara, Urša Rozman, Ema Crnkovič, Živa Dogar in Zala Kontelj.

»Ker sem bila konec prejšnjega tedna pozitivna na covid testu, najverjetneje ne bom mogla voditi treningov. Kdo bo ob Miroslavu Tokiću še vodil priprave, se bomo še pravočasno dogovorili. Z zimskimi pripravami sem bila zelo zadovoljna in prepričana sem, da bodo dekleta tudi te spomladanske dobro izkoristila. Na žalost ne bo Ivane Zera in Špele Trelec, ki sta se opravičili,« je teden dni pred začetkom priprav dejala Vesna Ojsteršek.  

Z zimskim delom priprav je bil zadovoljen tudi državni selektor za kadete in mladince, Darijan Vizjak, ki je tokrat na priprave povabil naslednje igralce:

Člani U-21: Jožko Omerzel in Rok Trtnik;

Mladinci: Žiga Kristjan Žigon, Aljaž Godec, Mitja Omerzel, Aljaž Goltnik, Luka Stražišar, Mihael Kocijančič, Jure Smodiš, Nino Šegula, Matic Čopar in Blaž Lapajne;

Kadeti: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Jure Kraker, Aleks Ušaj, Andraž Zupančič in Maj Murn.

Ob Darijanu Vizjaku bodo na pripravah še reprezentančna trenerja Danijel Šarlah in Jaka Golavšek ter klubski trener Saš Lasan.

Zbor za vse vpoklicane udeležence priprav je v ponedeljek, 26. aprila, ob 10. uri, v Hotelu Šport na Otočcu na Grajski cesti 2, kjer bodo reprezentanti tudi nastanjeni. Priprave bodo potekale v t. i. mehurčku v sklopu Hotela šport in Namiznoteniškega centra na Otočcu, ki ga po vstopu vanj do konca priprav ne bo mogoče prosto zapuščati in se nato vanj ponovno vračati.