Po Bojanu Tokiču, ki se je na prvem letošnjem WTT Star Contender turnirju v Dohi poslovil v prvem krogu kvalifikacij, je brez uvrstitve na glavni turnir ostal tudi Deni Kožul. Logatčana je v drugem krogu premagal Francoz Alexandre Cassin s 3:1 (-9, 9, 6, 5). Znano je tudi, s kom bo Darko Jorgič, ki mu ni bilo treba igrati kvalifikacij, igral v prvem krogu glavnega turnirja. Njegov nasprotnik bo Avstrijec Daniel Habesohn.

V prvem krogu kvalifikacij je Kožul po preobratu s 3:2 (-11, -9, 12, 9, 8) premagal Francoza Tristana Floreja, v drugem pa proti njegovemu rojaku Cassinu predvsem v tretjem in četrtem nizu ni bil blizu uspeha. Mladi Francoz, leto mlajši od Kožula, ki je na svetovni lestvici trenutno na 143. mestu, je dobro formo potrdil že v uvodnem krogu kvalifikacij, ko je s 3:0 premagal Erica Joutija iz Brazilije, 88. igralca sveta. Toda proti Logatčanu je v prvem nizu izgubil v končnici. Žal pa za aktualnega slovenskega državnega prvaka nadaljevanje dvoboja ni bilo več tako uspešno, kajti po porazu v napeti končnici drugega niza, je v tretjem in četrtem popolnoma popustil in se poslovil od nadaljnjega tekmovanja.

Tako bo na WTT Star Contenderju edini slovenski predstavnik spet samo Jorgič, ki je na WTT Contenderju, dobil ga je Nemec Dimitrij Ovtcharov, izpadel v prvem krogu. Boljši od njega je bil Šved Kristian Karlsson. Tokrat bo njegov prvi nasprotnik izkušeni Habesohn, 44. igralec sveta, ki je bil na uvodnem turnirju v Dohi prav tako neuspešen v prvem krogu glavnega turnirja. Boljši od njega je bil Hrvat Tomisla Pucar.