Na prvem letošnjem turnirju WTT Contender v Dohi sta se v drugem krogu kvalifikacij pomerila Bojan Tokič in Deni Kožul. Boljši je bil 16 let mlajši Kožul, ki je Tokiča premagal s 3:1 (4, 9, -8, 2). V tretjem krogu se bo aktualni slovenski državni prvak pomeril s Švedom Antonom Kallbergom. Darko Jorgič, ki je tudi še prišel v Katar, je že uvrščen v glavni turnir.

V prvem krogu je Kožul s 3:0 (14, 11, 9) ugnal Argentinca Gastona Alta, medtem ko je bil Tokič prost. Morda je tudi to vplivalo na to, da je Kožul veliko bolje začel slovenski obračun, saj je prej prebil led, toda že v drugem nizu je dolga leta najboljši slovenski igralec pokazal svojo kakovost. Vseeno je končnico pripadla mlajšemu, v tretjem pa je Novogoričan zanesljivo prišel do zmage. Toda v četrtem nizu je Kožul z odlično igro spravil na kolena svojega reprezentančnega soigralca, ki se bo tako že lahko začel pripravljati za drugi turnir v Dohi, WTT STAR Contender, ki se bo začel 6. marca.

»Kaj je odločilo? Verjetno Denijeva zmaga v drugem nizu. Sama sem si tekmo ogledala s tribune. V tretjem krogu čaka Denija zelo težka naloga. Če se ne motim, je Kallberg v letošnji sezoni bundeslige le dvakrat izgubil, enkrat od Darka Jorgiča. V zadnjem letu dni in pol je Šved v svoji igri popravil veliko tehničnih zadev, vseeno pa mislim, da Deni ni brez možnosti,« je dvoboj svojih varovancev, s katerima se je poigral tudi žreb, ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance.

Kallberg, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, je v drugem krogu po hudem boju ugnal Nigerijca Olajidea Omotaya s 3:2 (8, 3, -9, -7, 7). Zmagovalec dvoboja med njim in Kožulom bo v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir igral z boljšim iz dvoboja med Avstrijcem Danielom Habesohnom in Ekvadorcem Albetom Mino.