Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki je na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem osvojila 17. mesto, je z izjemo Jana Žibrata v četrtek odpotovala na krajšo azijsko turnejo. Po turnirju svetovne serije v Hongkongu bodo Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul igrali še na ITTF World Tour Platinumu v Shenzenu na Kitajskem.

Izbranci Andreje Ojsteršek Urh so po delitvi 17. mesta na ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem na svetovni jakostni lestvici napredovali na 16. mesto, v Evropi pa so trenutno deveti. Pred Bojanom Tokičem, Darkom Jorgičem in Denijem Kožulom pa so že novi izzivi v boju za čim boljše točke na svetovni lestvici posameznikov. Najprej jih čaka turnir ITTF svetovne serije v Hongkongu, ki bo na sporedu od 22. do 27. maja, nato pa še Platinum turnir na Kitajskem od 29. maja do 3. junija.

»Po svetovnem prvenstvu sta Darko in Deni že prejšnjo sredo na Otočcu, začela s treningi, v soboto pa se jima je pridružil še Bojan. Na azijsko turnejo se odpravljamo v boju za novimi zmagami in posledično čim boljšo uvrstitvijo na svetovni lestvici. Do začetka turnirja v Hongkongu se bomo v tamkajšnjem namiznoteniškem centru pripravljali z domačo reprezentanco, ki nas je premagala na Švedskem. Ob dobrem treningu se bomo lahko tudi v miru prilagodili na časovno razliko,« je pred četrtkovim odhodom v Hongkong dejala Vesna Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške namiznoteniške reprezentance.

Medtem ko bo moška reprezentanca v torek vHongkongu začela s kvalifikacijskimi boji, bo ženska izbrana vrsta na Otočcu v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu leta 2019 gostila Ukrajino.