V prvi ženski avstrijski bundesligi so bile na sporedu zadnje tekme rednega dela prvenstva. Za veliko presenečenje je poskrbel Ossiachersee Bodensdorf 1, ki je po dveh zmagah Aleksandre Vovk ter po eni Lee Paulin in Katarine Stražar s 4:2 premagala vodilni Linz AG Froschberg 1. Ossiachersee Bodensdorf 1 je tekmovanje končal na petem mestu.

Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta s Špelo Burgar za Ossiachersee Bodensdorf 1 igrali že v lanski sezoni, v letošnji pa jima je namesto nekdanje slovenske reprezentantke pridružila mlada Lea Paulin. Za mlado Izolčanko, ki je tudi že potrkala na vrata članske izbrane vrste, je bila to prva sezona v tujini, pred njo je z ekipo Arrigoni osvojila štiri zaporedne naslove državnih prvakinj.

V letošnji sezoni je bila avstrijska liga še močnejša kot lani, v njej igra nekaj odličnih kitajskih igralk (Jia Liu, Yuan Liu, Qiangbing Li, Chen Lu Sofia, Fang Molei) ter seveda iz še številnih drugih držav, tudi iz Južne Amerike (Maria Paulina Vega, Candela Molero, Valentina Rios Salazar, Ivana Malobabić, Margarita Baltushite, Anastasya Radzioanava…). V tako hudi konkurenci so se slovenske reprezentantke dobro znašle, v sedmem krogu, ki resda ni več odločal o uvrstitvi med najboljše štiri ekipe, ki se bodo v končnici borile za naslov državnih prvakinj, pa so premagale Linz AG Froschberg 1, letošnjim finalistom. Z dvema zmagama se je najbolj izkazala Vovkova, ki je s 3:1 premagala Margarito Baltusyte in Romy Josefo Reiter. Slednjo je Paulinova premagala s 3:0, četrto zmago pa je proti Karoline Mischek dodala Stražarjeva, ki je slavila s 3:1.

V osmem, zadnjem krogu rednega dela prvenstva je nato druga ekipa iz Linza, LZ Linz-Froschberg 1, Ossiachersee Bodensdorf 1 premagal s 4:2. Zmagi za ekipo iz Bodendsorfa sta dosegli Vovkova in Stražarjeva, ki sta bili boljši od Seline Leitner. 

Kot rečeno je Ossiachersee Bodensdorf 1 redni del prvenstva z osmimi zmagami in porazi končal na petem mestu, tako da ne bo igral v končnici državnega prvenstva, kjer pa bo igrala Kiara Šegula, še ena mlada slovenska igralka, ki pa zdaj igra za avstrijsko izbrano vrsto. Šegula igra za ekipo ‘CarinthiaWinds’ Villach 1, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu. V prvi avstrijski bundesligi je igrala še Katja Tomažič, ki je z ekipo ESV-Tischtennis-Bruck/Mur 1 osvojila končno osmo mesto.

Med posameznicami je imela najboljše razmerje zmag in porazov Stražarjeva, ki je bila deveta najboljša posameznica prvenstva z 21 zmagami in 11 porazi. Mesto za njo je bila Vovkova (18:10), na trinajstem mestu je bila Paulinova (16:15), na 17. mestu Tomažičeva (9:23) in na 25. mestu Šegula (1:18).

Na petem mestu je trenutno v avstrijski bundesligi igra tudi član slovenske moške reprezentance, Tilen Cvetko, ki je s svojo ekipo St. Urban v ligi za obstanek na petem mestu od desetih ekip. V zadnjih dveh krogih bi se St. Urban lahko prebil tudi na tretje mesto. Največ zaslug za trenutno peto St. Urbana ima prav Cvetko, ki je z 20 zmagami in le šestimi porazi na četrtem mestu med posamezniki. Nekoliko manj uspeha ima v ligi Gregor Zafošnik, ki je z ekipo TTC Feldkirchen na osmem mestu, med posamezniki pa je s 16 zmagami in 11 porazi deveti.